Portretfotografie Spuugzat

Portretfoto's van rapper Spuugzat

Mijn allereerste portfolio pagina zal gaan over een rapper en goede vriend van mij 'Nick Cromberge' a.k.a. Spuugzat. Ik heb hem in 2009 in Den Haag leren kennen en heb sindsdien op veel verschillende momenten portretfoto's van hem gemaakt. 

Nick is een hele relaxte jongen die erg fotogeniek is en zich makkelijk beweegt voor de camera. Daarnaast maakt Nick ook nog eens hele toffe rapmuziek en produceert hij al zijn muziek zelf, van beats en teksten tot aan mixen en masteren. Hij heeft de studie Music Productions in Amsterdam gevolgd en probeert via social media en zijn connecties steeds bekender te worden in de muziekindustrie.

Sinds begin 2010 ben ik verschillende foto's van Nick gaan maken. Veel van deze foto's zijn gemaakt in onze vrije tijd. Dankzij Nick heb ik veel geleerd over het maken van portretfoto's en ook over mijn camera en technieken. 

In de tijd dat ik Nick leerde kennen ben ik vaak bij hem over de vloer gekomen, omdat we beiden creatief bezig zijn en Nick het altijd leuk vindt om zijn creaties te delen met anderen. Ik ben me in die tijd meer gaan verdiepen in fotografie en vooral in de apparatuur. Omdat ik vaak mijn lenzen en camera instellingen wilde testen, vroeg ik of Nick mij hierbij wilde helpen door model te staan. Van het één kwam het ander en zo heb ik de afgelopen jaren flink wat fotomateriaal van deze rapper verzameld. Ik mocht vaak mee om zijn foto's te schieten,  zowel tijdens optredens als in de studio of tijdens het uitgaan in het centrum van Den Haag. 

 

Spuugzat heeft inmiddels verschillende samenwerkingen gedaan met rappers, zangers, producers en andere mensen uit de creatieve wereld.

Hij woont momenteel in Amsterdam waar hij nog steeds met zijn muziek bezig is. We spreken elkaar veelal via Facebook en komen soms samen om nieuwe zaken te bespreken of ouderwets te chillen. Na al die jaren hebben we ook een goede vriendschap opgebouwd en kunnen we zeker op creatief vlak goed samenwerken.

 

Hieronder zal ik een aantal van de foto's, die ik van Nick gemaakt heb, tonen. Wil je meer weten over mijn portretfotografie en prijzen, dan kun je op de buttons hieronder klikken. 
Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    SPUUGZAT (zondag, 06 december 2015 20:15)

    Aangezien Koen een vriend was die ik dagelijks zag, heeft hij aardig wat foto's van mij kunnen fotograferen. Doordat wij vrienden zijn fotografeerde hij mij op de meest ontspannen momenten en dat zijn vaak de mooiste foto's. Het moment vastleggen en de realiteit laten zien, geen vertekend beeld.. dat is de weg naar Dokoe Fotografie!