Portretfotografie Den Haag

Portretfoto's genomen in het Haagse bos middenin de herfst

Op zondag 30 oktober 2011 ben ik samen met mijn vrouw een wandeling gaan maken in het prachtige Haagse bos. Vanuit het huis waar ze werkte in de wijk Benoordenhout, zijn we aan het eind van de middag richting het bos gelopen. De zon scheen en hing laag aan de horizon rond 16.00 uur in de middag. Een prima tijdstip voor een wandeling en om wat leuke portretfoto's te maken van mijn partner.

Via de hoofdingang aan de kant van het Malieveld zijn we het bos binnen gefietst en zijn we een stuk doorgereden waar we onze fiets bij een brug neer konden zetten. Eerst hebben we een aantal foto's gemaakt op een bankje en hebben we samen genoten van de prachtige herfstkleuren van de bladeren die op de grond lagen. Er waren die dag weinig mensen in het bos en hierdoor konden we echt genieten van de rust. Ook was het erg lekker weer en doordat er weinig tot geen wind waaide konden we zonder jas door het park wandelen.

portretfotografie in de herfst in den haag

Nadat we terug bij de brug waren waar onze fietsen stonden, stond de zon heel laag boven het water. Voor ons een uitstekend moment om nog een kleine portret fotoshoot te doen. Mijn vrouw Gita is naar mijn mening fotogeniek en zij vindt het ook leuk om voor de camera te staan en gefotografeerd te worden. Op die manier kon ik lekker mijn gang gaan en zijn er mooie portretfoto's geschoten.

Ik heb ook tegen Gita gezegd dat ze gewoon zichzelf moet zijn wanneer ik foto's neem, zodat je ongedwongen portretfoto's krijgt met een natuurlijke uitstraling. Met verschillende poses zijn we samen aan het werk gegaan en door de lichtval van de laaghangende zon komen de kleuren in de foto's mooi naar voren. 

Sowieso zijn fotoshoots in de seizoenen leuk om te doen en zeker als we op een mooie locatie zijn, kan ik daar als portretfotograaf echt van genieten. In Den Haag heb je een aantal hele mooie parken en locaties waar je hele warme en sfeervolle foto's kunt maken. De lente en de herfst vind ik persoonlijk geweldige seizoenen om foto's buiten te maken, omdat je tijdens deze twee seizoenen veel diverse en kleurrijke foto's kunt schieten.

 

Hieronder staan een aantal portretfoto's van die dag en je kunt via de links hieronder ook meer informatie vinden over mijn portretfotografie en prijzen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0