portfoliowerk


Op deze pagina vind je diverse projecten die ik heb gedaan. Van portretfoto's tot complete bruidsreportages. Ook staan er projecten tussen die ik onder vrij werk kan plaatsen zoals reisfoto's en nachtfotografie. Per pagina laat ik de mooiste foto's zien van de desbetreffende reportage. Wil je meer weten over mijn werkzaamheden, dan kan je geheel vrijblijvend contact met mij opnemen. Iedere week zal ik hier een nieuw project plaatsen en je kan onderaan iedere pagina een reactie achterlaten. 


Hier vind je een mix van verschillende fotoprojecten en reportages


Baby fotoshoot Waldeck Den Haag

Baby fotografie wijk Waldeck in Den Haag aan het begin van de lente.

Op zaterdag 28 maart 2020 ben ik naar Den Haag afgereisd om een super schattige baby en haar oudere zus te fotograferen. De moeder ken ik al vanaf de kleuterklas en via social media had ze werk van mij voorbij zien komen. Zo vroeg ze mij of ik haar twee dochters op de foto wilde zetten.

De tweede dochter Amy was op het moment van fotograferen nog net een baby. Ik kon al merken dat ze lekker eigenwijs is. Ook haar oudere zus Charlie mocht op de foto en dat maakte de shoot extra leuk en uitdagend voor mij.

Die dag was het zonnig en ben ik in de ochtend bij hun huis aangekomen. De kids waren al een tijdje wakker en vol energie. Daar hou ik van tijdens een fotoshoot. Gelukkig is Amy al een wat oudere baby waardoor ze tijdens de fotoshoot niet continu opgepakt hoefde te worden. 

Nadat ik een bakje koffie op had ben ik aan de slag gegaan. In de woonkamer had ik genoeg licht en ruimte om de twee zussen samen te fotograferen. Lekker gek doen op de bank en daarna spelen op de vloer. Ik laat jonge kinderen altijd hun gang gaan zodat je spontane en vrolijke foto's krijgt.

meer lezen 1 Berichten

New born fotoshoot Alphen aan den Rijn

Baby fotoshoot in Alphen aan den Rijn eind november 2017

Op 30 november 2017 ben ik naar Alphen aan den Rijn afgereisd om een pasgeboren baby en zijn ouders te fotograferen. Omdat het buiten al een stuk kouder was geworden was het fijn dat we alle foto's binnen konden maken. Die dag was het mooi weer buiten en kwam er genoeg licht het huis binnen. 

We hebben er voor gekozen om de foto's vooral in de woonkamer te maken omdat het licht daar het mooist is. De baby boy was lekker uitgeslapen en vrolijk. Dat zorgde voor hele vrolijke plaatjes. Precies waar ik van hou!

De ouders had ik al eerder gefotografeerd op hun bruiloft. Toen de moeder zwanger werd hebben ze mij na de geboorte uitgenodigd om een new born fotoshoot te doen. Deze type fotoshoots doe ik het meest in de herfst/winter omdat het altijd bij de ouders binnen kan. 

De kat wilde tijdens de baby fotoshoot ook meedoen en dat vond ik helemaal niet erg. Ik heb gekozen om naast een aantal portretten van de baby ook wat foto's met de ouders samen en apart te maken. Ook heb ik wat detailfoto's gemaakt zodat de baby fotoshoot compleet is.

meer lezen 0 Berichten

Familie fotoshoot Haagse bos

Familie foto's gemaakt in het Haagse bos in de herfst van 2017

Op zaterdag 28 oktober 2017 ben ik naar het grote en mooie Haagse bos afgereisd om een super gezellige familie te fotograferen. Ik was een aantal weken daarvoor benaderd door Mary die haar schoonouders een familie fotoshoot cadeau wilde geven. Ik had aangegeven dat ik in de herfst vaker naar het Haagse bos ben gegaan om van mijn eigen gezin en van andere families foto's te maken. De kleuren zijn dan heel mooi en vooral eind oktober als het zonnetje schijnt.

Deze zaterdag was het ook echt een laatste warme en zonnige dag van 2017. Mary en ik hadden de week daarvoor de weerberichten goed in de gaten gehouden. Dit zou de laatste kans worden van dat jaar om buiten mooie foto's te maken met herfstkleuren. 

We hadden in het begin van de middag afgesproken aan de rand van het Haagse bos, waar de Laan van Nieuw Oost Indie de twee stukken van het bos opsplitst. Zo zijn we naar het tweede gedeelte van het bos gegaan omdat ik daar een aantal mooie plekken weet te vinden. 

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfoto's Westerpark met zwangere moeder

Fotoshoot van het gezin in het Westerpark begin september 2017

Op zondag 10 september ben ik in het begin van de middag naar het Westerpark gefietst om dit mooie gezin te fotograferen. Ze vonden het zelf een leuke tijd omdat de moeder hoogzwanger was en ze nog voor de geboorte van hun tweede kindje op de foto konden. Hun eerste kind was tussen de twee en drie jaar oud en wilde graag zijn knuffels meenemen naar de fotoshoot. Hierdoor voelde hij zich meer op zijn gemak en met een zwangere moeder geeft dat veel meer rust tijdens een fotoshoot. 

Allereerst zijn we naar de Natuurtuin gegaan die helemaal dichtgegroeid was. Omdat ze wit met blauwe kleding hadden aangetrokken, stak dit goed af tegen de groene bebossing van de Natuurtuin. Deze tuin is een speciaal plekje in Zoetermeer waar niet alle bewoners van de stad weet van hebben. Het was die middag ook erg rustig in het park en zo hadden we de ruimte en tijd om alle foto's ongestoord te kunnen maken. 

Het hele gezin had het erg naar hun zin en ze zaten alle drie vol energie, wat je weer terug kunt zien op de gezinsfoto's die ik gemaakt heb. We hebben lekker gewandeld en tussendoor ook veel uitgerust. 

meer lezen 0 Berichten

Fotoshoot gezin met baby tweeling

Zomerse gezinsfoto's met baby tweeling in het Westerpark Zoetermeer

Op zondag 27 augustus 2017 heb ik een prachtig gezin gefotografeerd in het mooie Westerpark te Zoetermeer. Mijn buurvrouw wilde haar zusje een fotoshoot cadeau geven en heeft dat via mij geregeld. Het leuke aan dit gezin, is dat ze een tweeling hebben en ik nog niet eerder een tweeling op de foto heb gezet. 

Die dag was het echt zomers weer en hebben we in de middag afgesproken in het Westerpark. Eind van de middag staat de zon al wat lager en hebben de kinderen hun middagslaapje gedaan. Zo hadden we lekker de tijd om op verschillende plekken in het park foto's te maken. 

Hoewel de tweeling qua uiterlijk erg op elkaar lijken kon ik ook tijdens het maken van de foto's al merken dat ze in hun karakter verschillen van elkaar. Echt leuk om te zien!

De ouders zijn nog jong en al een lange tijd samen. Echte liefde als je het mij vraagt. Ook de tweeling hadden het tijdens het maken van de foto's erg naar hun zin en dat zie je terug in het resultaat. Het park lag er die dag mooi bij en veel velden stonden  volledig in bloei. Hierdoor krijg je ook mooie kleuren op de foto's. De ouders hadden het ook naar hun zin omdat de twee kids relaxed waren en er een ontspannen sfeer in het park was. Kortom, een topdag voor een mooie gezinsfotoshoot!

 

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfotografie Balijbos Zoetermeer

Lieve gezinsfoto's in de zomer in het mooie Balijbos te Zoetermeer.

Op 12 augustus 2017 ben ik naar het mooie Balijbos in Zoetermeer gegaan om een lief gezin op de foto te zetten. Ik had deze drie al eerder gefotografeerd tijdens een familie fotoshoot in de herfst in het Westerpark in Zoetermeer. Ze vonden het ook leuk om als gezin op de foto te gaan. Vooral nu hun kleine meid al lekker aan de wandel is en begint te kletsen is het een mooie tijd om dat vast te leggen op de camera.

Het Balijbos is zeker in de zomer 1 van mijn favoriete parken in Zoetermeer om gezinsfoto's te maken. De kleuren zijn fantastisch, je hebt er lekker de ruimte en het is een hele ontspannen omgeving om te wandelen en voor kinderen om te spelen. Ik kom er met mijn eigen gezin ook regelmatig.

Op deze dag was het prachtig weer en niet te warm. De zon scheen en kwam mooi tussen de bladeren door. Meestal kies ik er voor om zowel middenin de zon als in de schaduw foto's te maken. Dat geeft een leuk effect op de foto's en is voor zowel de ouders als het kind prettig.In de zomer kan het nog wel eens goed heet worden en dan is het verstandig om regelmatig uit de zon te gaan. Gelukkig heb ik genoeg licht, ook als je in de schaduw staat.

meer lezen 0 Berichten

Baby fotografie Zoetermeer Oosterheem

Babyfotografie aan huis in de wijk Oosterheem in Zoetermeer

Op zondag 16 juli 2017 ben ik bij een mooi gezin in Zoetermeer langsgegaan. Ik was door de moeder gevraagd of ik die maand nog beschikbaar was om haar pasgeboren zoontje Devon op de foto te zetten. Op die zondag had ik nog een gaatje vrij dus hebben we meteen de afspraak ingepland. Daar aangekomen heb ik meteen kennis gemaakt met de ouders en één van de oma's. Nadat ik wat te drinken had gekregen en had uitgelegd wat ik wilde gaan doen zijn we in de slaapkamer van de ouders gestart. Ik moest werken met een hoop tegenlicht maar daarmee krijg je juist een mooie gloed achter de baby. De ouders vonden het leuk om de kleine vent in een aantal verschillende outfits op de foto te hebben. Tijdens de shoot hebben zowel de ouders als de oma mij continu geholpen zodat ik makkelijk en soepel te werk kon gaan. Kleine Devon vond het erg gezellig en moest vaak lachen. Dat zorgde voor hele vrolijke en warme babyfoto's.

Op een gegeven moment kreeg de kleine man een beetje honger dus heb ik de ouders aangegeven dat ze hem tussendoor gewoon een flesje konden geven. Daarna konden we beneden in de woonkamer aan de slag. 

meer lezen 0 Berichten

Familie fotografie Delft

Familie foto's van een verjaardagsfeestje in Delftse Hout

Op zaterdag 15 juli 2017 ben ik naar Delftse Hout afgereisd om het 1e verjaardagsfeestje van Emma te fotograferen. Het was een prachtige dag en de ouders hebben het feestje georganiseerd bij Partycentrum Knus. Daar aangekomen was er een leuk buitengedeelte waar genoeg ruimte was voor de kinderen om te spelen en voor de ouders om lekker te zitten en te relaxen. 

Ik was door de vader gevraagd of ik familie foto's kon maken tijdens de 1e verjaardag van zijn dochter. Uiteraard heb ik daar 'ja' tegen gezegd omdat dit voor mij leuke shoots en ervaringen zijn.

Die middag ben ik bij het partycentrum aangekomen en heb ik eerst kennis gemaakt met de ouders en een aantal andere mensen die al aanwezig waren. Ik werd hartelijk ontvangen en kon wanneer ik dat wilde wat te drinken bestellen. Ik zag dat er al diverse dingen waren klaargezet en kon meteen foto's maken. Ze hadden die dag verschillende activiteiten ingepland zoals ballonfiguren maken, pinata meppen en ezeltje prikje. Dat zorgde voor erg leuke foto's. Tussendoor heb ik vooral families op de foto gezet en de sfeer vastgelegd. Het was een hele ontspannen en gezellige middag.

meer lezen 0 Berichten

Familie fotoshoot Clingendael Den Haag

Complete familie fotoshoot in park Clingendael Den Haag

Op zaterdag 08 juli 2017 ben ik naar één van de mooiste parken van Den Haag gegaan 'park Clingendael'. Ik had weer de eer om een super leuke familie te mogen fotograferen. Middenin de zomer heb je vaak kans op mooi weer en is de temperatuur goed om lekker zomers gekleed te gaan. Dat was die dag gelukkig ook zo! Ik had deze familie al een keer eerder gefotografeerd en de drie dochters vonden het een leuk idee om hun ouders te verassen met een familie fotoshoot. Zo gezegd, zo gedaan!

We hadden lekker vroeg in de ochtend rond 10.00 uur afgesproken zodat de kleine meiden nog vol energie zouden zitten voor de fotoshoot. Met jonge kinderen is het handig om op een moment af te spreken dat ze nog niet te moe zijn en toe aan hun middagdutje. Daarnaast is het vaak vroeg in de ochtend nog heerlijk rustig in zo'n groot park en heb je met de hele familie de ruimte om foto's te maken. We zijn die dag begonnen bij de grote wenteltrap waar ik een aantal groepsfoto's van het gezin en hun aanhang heb gemaakt. Daarna zijn we met z'n allen naar een groot grasveld gegaan achterin het park.

meer lezen 0 Berichten

Newborn fotoshoot Ter Aar

Bijzondere newborn fotoshoot in een klein dorpje 'Ter Aar' 

Op zondag 02 juli 2017 ben ik naar Ter Aar in Zuid Holland afgereisd om kleine baby Oliver te ontmoeten en te mogen fotograferen. Zijn vader ken ik al enige tijd vanuit mijn kantoorwerkzaamheden in Zoetermeer. Toen ik hoorde dat er weer een kleine babyboy was geboren heb ik samen met hem een afspraak ingepland voor deze newborn fotoshoot bij hun thuis.

Bij de familie thuis aangekomen werd ik warm onthaald met een kopje thee en heb ik samen met de vader in de woonkamer zitten praten. De moeder was baby Oliver boven nog aan het voeden en na 20 minuten kwamen ze samen naar beneden om met mij kennis te maken. Gelukkig had de kleine net gegeten en was hij erg vrolijk. Zo kon ik zo'n 10 minuten later, nadat ik de ouders had toegelicht hoe ik te werk ga, naar boven gaan om in de slaapkamer van de ouders de eerste babyfoto's te maken. 

Nadat we Oliver op bed hadden gelegd ben ik meteen vanuit verschillende invalshoeken foto's gaan maken. Ik kon zo werken met het licht mee of tegen het licht in waardoor je verschillende composities en belichtingen krijgt.

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfotografie Natuurtuin Zoetermeer

Gezinsfoto's middenin de zomer in de natuurtuin Zoetermeer

Op zaterdag 10 juni 2017 ben ik met een heel leuk gezinnetje naar de natuurtuin in Zoetermeer gegaan voor een fotoshoot. Het was die dag prachtig weer met een zeer aangename temperatuur dus perfect voor een relaxte fotoshoot. Zowel de ouders als de kleine man hadden er zin in en dat zie je terug op de gezinsfoto's. De natuurtuin is een erg rustige en mooie omgeving om rond te lopen en ook voor kleine kinderen is het een zeer veilige omgeving waar ze lekker rond kunnen rennen. Er zijn veel mooie plekjes te vinden die ideaal zijn voor een fotoshoot.

Zo heb ik met dit gezin rond 15.00 uur afgesproken bij de bowlingbaan Westerpark en zijn we met z'n vieren het park in gewandeld. Omdat ik al vaker in de natuurtuin was geweest leek het mij een goed idee om daar te beginnen met de shoot. De natuurtuin was helemaal dicht gegroeid en volgens mij waren we op dat moment de enigen die daar rondliepen. Daardoor hadden we lekker de tijd en ruimte om gezinsfoto's te maken. Ik liet het gezin redelijk op afstand zodat ze lekker hun gang konden gaan en je hele natuurlijke en spontane foto's kreeg.  

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfoto's park Clingendael Den Haag

Gezinsfotografie in het mooie park Clingendael in Den Haag

Op woensdagmiddag 17 mei 2017 ben ik naar Den Haag afgereisd om foto's te maken van een fantastisch leuk gezin uit Scheveningen. Ik was via mijn website benaderd door de vader 'Roel' met de vraag of ik op die datum een leuke gezinsfotoshoot kon doen. Ik was die middag gelukkig beschikbaar en heb meteen met hem de afspraak ingepland.

Daar aangekomen was het die middag erg lekker weer en scheen de zon continu. Omdat het gezin een kleine 15 minuten vertraging had opgelopen in het verkeer heb ik mezelf getrakteerd op een lekker ijsje bij de ingang van park Clingendael. Daar werd ik 10 minuten later warm onthaald door dit leuke gezin. De drie prachtige dochters hadden er meteen zin in en ook de ouders waren razend enthousiast om familiefoto's te gaan maken. Nadat alles en iedereen uit de auto was zijn we rustig het park in gewandeld om ze eerst een even echt kennis met elkaar te maken. Ik merkte al bij het eerste gesprek dat dit een heel warm en liefdevol gezin is en wist dat het met de gezinsfoto's wel goed zou komen. We zijn die middag begonnen op een mooi grasveld met het maken van de eerste foto's. 

meer lezen 0 Berichten

Familie fotoshoot Bennebroek

Complete familie fotoshoot aan huis in Bennebroek Noord-Holland

Op vrijdag 5 mei in de middag ben ik naar het mooie Noord-Hollandse plaatsje Bennebroek afgereisd om een super leuke familie op de foto te zetten. Ik was door de moeder Jojanneke benaderd via mijn website en had op deze dag met haar een afspraak ingepland. Jojanneke kwam bij mij terecht doordat ze via een oude bekende uit Den Haag over mijn fotowerk had gehoord. Het leek haar zelf ook wel leuk om mij eens in te huren en zo gezegd, zo gedaan!

We zouden die dag eigenlijk naar buiten gaan, maar het was redelijk bewolkt dus hebben we op korte termijn besloten de foto's binnen te maken. Bij hun huis aangekomen werd ik warm onthaald met een lekker kopje koffie en een kennismaking met de rest van de familie. Het was meteen gezellig en de sfeer was heel ontspannen. De broer en schoonzus van Jojanneke waren speciaal over komen vliegen uit het Caribisch gebied om met de familie in Nederland te zijn. Voor mij is dit natuurlijk een grote eer om zulke waardevolle familiemomenten vast te mogen leggen. Ook opa en oma waren aanwezig en de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar hun kleinkinderen. Dit zorgde vanaf het begin al voor hele mooie familiefoto's.

meer lezen 0 Berichten

Baby fotoshoot Den Haag

Baby fotoshoot aan huis in het centrum van Den Haag

Op zaterdag 11 februari 2017 ben ik naar het centrum van Den Haag afgereisd om een lieve kleine baby op de foto te zetten. Zijn ouders heb ik een half jaar geleden nog gefotografeerd toen zijn moeder hoog zwanger was. Hoe leuk is het om dan de baby fotoshoot te mogen verzorgen. Toen ik bij dit jonge gezin thuis aankwam werd ik hartelijk ontvangen en kon ik direct kennis maken met deze vrolijke vriend. Amano is een baby die erg veel lacht en het continu naar zijn zin heeft. Ik heb natuurlijk meerdere baby's gefotografeerd en weet dat niet elke baby even gemakkelijk is om leuk op de foto te krijgen. Gelukkig was dit bij Amano absoluut geen probleem.

Nadat we een bakje koffie hadden gedronken en genoeg hadden bijgepraat over de bevalling en alle visite die ze achter de rug hadden, kon ik foto's gaan maken. Amano hadden we in de hoek van de bank tegen een aantal kussens aangezet. De tv stond aan en dat zorgde voor de nodige afleiding. Ik heb vooral mijn telelens gebruikt zodat de ouders op korte afstand hem aan het lachen konden krijgen. Dat zorgde voor hele leuke en sfeervolle babyfoto's. 

meer lezen 0 Berichten

Baby fotoshoot Zoetermeer Oosterheem

Baby fotoshoot in het centrum van Oosterheem in Zoetermeer

Op zondag 18 december 2016 ben ik naar het centrum van de wijk Oosterheem in Zoetermeer gereden om een pasgeboren kindje en zijn ouders op de foto te zetten. Ik was een aantal weken daarvoor benaderd door de vader met de vraag of ik als verjaardagscadeau voor de moeder een fotoshoot bij hun thuis wilde doen. Ik was die zondagmiddag nog beschikbaar en heb toen meteen een afspraak ingepland bij dit gezin thuis. 

Daar aangekomen werd ik hartelijk ontvangen en hebben we in de woonkamer eerst even kennis gemaakt en het gehad over het soort babyfoto's wat ik zou gaan maken. Ik heb meteen bekeken in welke kamer ik de kleine man zou gaan fotograferen en daar hebben we een aantal dingen aan de kant geschoven voordat ik kon beginnen. Met een pasgeboren baby is het altijd even passen en meten voordat de baby zijn draai heeft gevonden. Vaak willen ze van tevoren nog wat eten zodat ze lekker rustig worden en als we geluk hebben valt de kleine daarna in slaap. Dat maakt een baby fotograferen een stuk makkelijker en ook aangenamer voor zowel de fotograaf als de ouders.

meer lezen 1 Berichten

Newborn fotoshoot Oosterheem Zoetermeer

Complete newborn fotoshoot in de wijk Oosterheem Zoetermeer

Op zondag 13 november heb ik een pasgeboren baby gefotografeerd bij hem thuis in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Ik was door de moeder van de baby twee weken daarvoor benaderd met de vraag of ik zo snel mogelijk haar pasgeboren baby samen met haar en haar partner kon fotograferen. Deze zondag kwam voor ons allemaal goed uit. Ik ben tegen het eind van de ochtend naar hun huis gegaan. Ik ken de moeder nog van mijn middelbare school. Nadat we even wat gedronken en bijgepraat hadden ben ik naar de slaapkamer van de ouders gegaan om daar op het grote bed een aantal portretfoto's te maken van deze prachtige baby. Er kwam via de ramen aan de zijkant van de slaapkamer genoeg licht naar binnen om de baby mooi in beeld te krijgen. Het ging heel soepel en de baby werd door de ouders meteen afgeleid van mij als fotograaf. Hierdoor kreeg ik hele natuurlijk en vrolijke babyfoto's. 

Nadat ik genoeg portretfoto's had gemaakt heb ik de ouders één voor één met hun babytje bij het raam gezet om een paar familieportretten te schieten. Ook heb ik nog wat foto's van de moeder met de baby op het bed gemaakt toen de kleine lag te slapen.

meer lezen 1 Berichten

Familiefotograaf verjaardag Dorpsstraat Zoetermeer

Complete fotoshoot van een verjaardag in de Dorpsstraat Zoetermeer

Op zondag 06 november 2016 werd de eerste verjaardag van baby Liv gevierd in een mooie zaaltje in de Dorpsstraat Zoetermeer. Ik was de week daarvoor benaderd door de moeder van Liv met de vraag of ik die zondag de eerste verjaardag van haar dochtertje wilde fotograferen. Ik had die zondag nog geen andere fotoshoot staan en kon daardoor de afspraak inplannen.

Rond 13.00 uur kwam ik aan op de locatie. Daar waren een aantal famiiieleden en vrienden al de laatste versieringen aan het ophangen. Het jarige babytje kwam rond 13.30 uur aan en stond meteen middenin de belangstelling van iedereen. Ze hadden in het midden van de zaal een mooie tafel gemaakt waar de taart en cadeautjes op geplaatst konden worden. 

Ik ben begonnen met het maken van wat sfeerfoto's en vooral veel portretten van de kleine meid. Ze was erg vrolijk en ook heel schattig aangekleed. Daarna heb ik een aantal familiefoto's gemaakt en van de verschillende mensen die al aanwezig waren wat groepsfoto's en portretten. Toen rond 15.00 uur de meeste gasten aanwezig waren konden de cadeautjes uitgepakt worden en daarna was het tijd om de prachtige verjaardagstaart aan te snijden.

meer lezen 1 Berichten

Familie fotoshoot Balijbos Zoetermeer

Familie fotografie in de herfst in het Balijbos Zoetermeer

Op zaterdag 05 november 2016 heb ik een hele leuke familie gefotografeerd in het Balijbos in Zoetermeer. Ik was via mijn website benaderd door Annemieke met de vraag of ik haar familie kon fotograferen als verjaardagscadeau voor haar schoonmoeder. Ik had met de hele familie rond 11.00 uur afgesproken bij de parkeerplaats van de kinderboerderij de Balijhoeve die grenst aan het bos. Daar aangekomen heb ik kennis gemaakt met iedereen en heb ik meteen een groepsfoto bij de parkeerplaats gemaakt met een regenboog op de achtergrond. Het was op dat moment nog droog en we zijn gelijk met z'n allen het Balijbos in gewandeld om verschillende familiefoto's te maken van de hele groep, de gezinnen en van de kinderen. Nadat we op het bospad genoeg foto's hadden gemaakt zijn we rustig verder gelopen. Ik wilde aan de achterkant van het bos wat foto's maken op een mooie brug. Toen we die kant op liepen begon het flink te regenen en hebben we besloten om even onder de bomen te gaan schuilen. Het was gelukkig niet een hele lange regenbui en daardoor konden we snel verder.

meer lezen 0 Berichten

Familie fotograaf strand van Scheveningen

Familie fotoshoot op een warme herfstdag op Scheveningen strand

Op zaterdag 29 oktober 2016 ben ik naar het strand van Scheveningen afgereisd om daar een hele leuke familie te fotograferen. Ik was door Eddy benaderd met de vraag of ik spontane familiefoto's wilde maken in verband met de verjaardag van zijn moeder. Zo gezegd, zo gedaan!

Het was die dag prachtig weer en de zon scheen volop. De temperatuur was zelfs zo goed dat mensen in hun t-shirt rondliepen. Toen ik met de hele familie kennis had gemaakt zijn we bovenop de pier van Scheveningen wat groepsfoto's gaan maken met de zee op de achtergrond. Daarna zijn we richting het strand gewandeld om een aantal leuke groepsfoto's te maken en ook foto's van de gezinnen en losse portretten. Ik kon merken dat de familie het naar hun zin had en er werd veel gelachen. Dat zorgde voor leuke fotomomenten.

Ook de drie honden waren erbij en konden op het strand lekker rennen. We hebben ongeveer een half uur op het strand foto's gemaakt en omdat het niet erg druk was hadden we lekker de ruimte voor verschillende foto's zonder dat er teveel storende elementen op de achtergrond waren.

meer lezen 0 Berichten

Familie Fotoshoot Westerpark

Familiefoto's tijdens de herfst in het Westerpark Zoetermeer

Op zaterdag 22 oktober 2016 ben ik in het begin van de middag naar het mooie Westerpark in Zoetermeer gegaan om een familie fotoshoot te doen. Deze familie kent mij al sinds ik een heel klein kindje was en dat maakt het voor mij extra bijzonder om de foto's te maken. De fotoshoot was een verjaardagscadeau voor de moeder/oma. Natuurlijk is het een fantastisch cadeau om van je kinderen te krijgen en ook een mooie herinnering voor later.  Het was die dag heerlijk weer en het zonnetje kwam af en toe goed tussen de wolken door. Perfect herfstweer voor een fotoshoot! Ik heb met de familie afgesproken bij de ingang van het Westerpark. Dat was een leuk moment omdat ik deze oude bekenden erg lang niet had gezien. We zijn vervolgens rustig het park ingelopen. Voor een leuke achtergrond ben ik naar het midden van het park gewandeld. Daar heb ik de vier kinderen en de twee ouders samen neergezet om te beginnen met het maken van groepsfoto's. De kleine baby die er ook bij was lag nog lekker te slapen dus hebben we eerst van de zes volwassenen foto's gemaakt. Daar zijn veel leuke en grappige fotomomenten uit gekomen.

meer lezen 1 Berichten

Familiefotografie Hubertuspark Den Haag

Familiefoto's gemaakt in het Hubertuspark in Den Haag 

Op zondag 25 september 2016 heb ik weer een ontzettend leuke familie op de foto mogen vastleggen. Deze familie ken ik al een aantal jaar en elke keer als ik foto's kom maken dan is het een groot succes. Dit komt vooral omdat het leuke en spontane mensen zijn die het ook leuk vinden om gefotografeerd te worden en daar met elkaar ook veel plezier in hebben.

Het was die dag één van de eerste herfstdagen en de kleuren in de natuur waren al prachtig! We zijn in de middag naar het Hubertuspark gegaan omdat het in de buurt is van waar de familie woont en het park een mooie plek is voor het maken van zulke familiefoto's. In het midden van het park heb je een soort zandvlakte waar veel bomen omheen staan. Dat was voor ons de mooiste plek om de foto's te maken.

De reden dat deze familie weer op de foto wilde is omdat één van de oma's 70 jaar oud is geworden. Het is dus een verrassing voor een dierbaar familielid. Gelukkig hadden we veel geluk met het weer en was de temperatuur nog heerlijk om buiten familiefoto's te maken.

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfoto's Haagse bos in de herfst

Gezinsfoto's op een warme herfstdag in het Haagse bos Den Haag

Op zondag 25 september 2016 ben ik aan het begin van de middag naar het prachtige Haagse bos afgereisd om een heel leuk gezin op de foto te zetten. Ik heb de moeder uit dit gezin 'Roos' leren kennen via een verjaardag en sindsdien heb ik voor haar en haar familie al verschillende fotoshoots kunnen doen. Gelukkig was het die dag prachtig weer en scheen de zon de hele tijd. We hebben eerst in het gedeelte aan de kant van het Malieveld afgesproken en zijn toen rustig door het park gaan wandelen. Daar ben ik begonnen met een aantal gezinsfoto's te maken in de zon op een mooi veld. Ze hadden ook hun hond meegenomen en die kon tussendoor lekker z'n gang gaan. Hun kindje 'Liv' is een heel vrolijk en lief kindje die het erg leuk vindt om veel op de foto te gaan. We hebben eigenlijk één tot twee uurtjes gewandeld in het Haagse bos en op verschillende mooie plekken familiefoto's gemaakt. De herfst was ook net begonnen en op sommige plekken waren de kleuren in de bomen al mooi groen met geel en oranje. 

Een perfecte middag voor mij om familiefoto's te schieten en een relaxte wandeling in het park te maken. 

meer lezen 1 Berichten

Familie fotograaf Westerpark Zoetermeer

Complete familie fotoshoot in het mooie Westerpark in Zoetermeer

Op zondag 11 september 2016 mocht ik een leuke en spontane familie uit Zoetermeer en omstreken fotograferen in het Westerpark. Één van de moeders woont bij mij in de buurt en weet dat ik regelmatig families fotografeer. Ze wilde samen met haar broer de ouders verrassen met een complete familie fotoshoot op locatie. Graag wilde ze in een park niet te ver van huis familiefoto's maken. Ik heb toen onder andere het Westerpark voorgesteld en dat park is het uiteindelijk geworden. 

Het was die dag lekker weer. De zon kwam af en toe door en de temperatuur was prima voor een fotoshoot. De hele familie was vrolijk gekleed en het park lag er mooi bij die dag. Er waren veel kinderen bij die op het veld waar ik de foto's heb gemaakt lekker konden rennen en hun energie kwijt konden. Ook was er een hond bij die het maar al te leuk vond om samen met de jonge kinderen te rennen en te spelen. Hierdoor was de familie fotoshoot voor de kinderen niet te langdradig en konden we tussendoor de groepsfoto's en portretfoto's maken.

meer lezen 0 Berichten

Familie fotoshoot Buytenpark Zoetermeer

Familie fotoshoot in het Buytenpark en Westerpark Zoetermeer

Op zondag 28 augustus 2016 ben ik met een heel leuke familie naar het Buytenpark gegaan om daar op de heuvels achter Snowworld een aantal mooie familiefoto's te maken. Het was die middag lekker weer en de zon kwam regelmatig tevoorschijn. Ik was door de vader van dit gezin wederom gevraagd om familiefoto's van hem en zijn twee dochters te maken. 

We hebben met z'n allen afgesproken bij de ingang van het mountainbike parcours omdat we bovenaan de heuvel tussen de bomen wat foto's wilden maken. Het park lag er prachtig bij en het was gelukkig lekker rustig in het bos zodat we de ruimte hadden om familiefoto's te maken. De twee jonge dochters moesten in het begin weer even wennen aan mij als fotograaf en gelukkig ging dat erg snel. We hebben die middag lekker gewandeld door het park en op verschillende plekken foto's gemaakt. Toen we bij de heuvels achter Snowworld aankwamen hebben we eerst een flink stuk door de heuvels gewandeld om de juiste plek voor groepsfoto's te vinden. We zijn richting het hoogste punt gelopen en daar hebben we van de twee meisjes en hun vader een aantal mooie portretten en groepsfoto's gemaakt.

meer lezen 0 Berichten

Portretfoto's Wassenaar strand

Portret fotoshoot bij het strand en de duinen in Wassenaar

Op zaterdag 27 augustus 2016 ben ik met twee hele leuke dames naar het strand van Wassenaar gereden. Ik had met één van de twee dames afgesproken om een fotoshoot van haar en één van haar beste vriendinnen te doen. Ze wilden graag een fotoshoot aan het strand en het liefst ook foto's in de duinen. Wel vroegen ze specifiek om een plek waar het niet al te druk was. Ik had toen voorgesteld om naar Wassenaarse Slag te gaan. Ik heb deze locatie voorgesteld omdat ik daar afgelopen zomer regelmatig ben geweest en weet dat het er meestal niet ontzettend druk is. Ook is de locatie erg mooi en zeer geschikt om op een warme zomerdag foto's te maken. 

Die zaterdag was het gelukkig prachtig weer! Vanuit Zoetermeer waren we er in een half uur/drie kwartier rijden. Nadat we de auto hadden geparkeerd zijn we eerst richting de duinen gelopen. Daar was het erg rustig en konden we ongestoord een aantal mooie portretfoto's schieten. Ik heb de twee dames op verschillende plekken in de duinen neergezet en omdat de zon volop scheen zijn daar hele vrolijke en kleurrijke foto's uitgekomen.

meer lezen 0 Berichten

Newborn fotoshoot Den Haag

Newborn fotoshoot in het centrum van Den Haag

Op 27 juli 2016 is er in Den Haag een prachtig nieuw kindje geboren genaamd Bodhan. Voor mij als newborn fotograaf een ideale gelegenheid om dit mooie mannetje te fotograferen bij de ouders thuis. Ik had met de vader afgesproken om op zaterdag 13 augustus langs te komen rond 12.00 uur. Zo konden we eerst even wat drinken en relaxen voordat ik met baby Bodhan aan de slag ging. Ik heb de ouders kort toegelicht wat de bedoeling was en dat we vooral lekker de tijd konden nemen voor het maken van foto's. 

We zijn nadat we rustig gekletst hadden even naar de eerste verdieping gelopen om de babykamer te bekijken. Ik zag meteen dat ik daar later op de middag al foto's van wilde nemen. Omdat het babybedje aan de overkant, in de slaapkamer van de ouders stond, hebben we die eerst terug gezet in de babykamer. Zo hadden we op het grote bed van de ouders de ruimte om daar te beginnen met het maken van foto's van de kleine man. Ik had de ouders gevraagd om het in de slaapkamer lekker warm te maken zodat de baby op zijn gemak zou zijn tijdens het maken van de newbornfoto's.

meer lezen 5 Berichten

Familie fotograaf Leiden

Familie fotoshoot in de Hortus Botanicus in Leiden centrum

Op zaterdag 30 juli 2016 had ik met een heel leuk gezin afgesproken in de Hortus Botanicus Leiden om een familie fotoshoot te doen. We hadden van tevoren verschillende locaties bekeken in verband met regen. Die dag zou het ook gaan regenen in de middag en daarom hebben we voor de Hortus Botanicus gekozen omdat je daar ook binnen foto's kan maken. Gelukkig viel het met de regen enorm mee en hadden we zelfs later op de middag een hoop zonneschijn. 

We hadden aan het begin van de middag afgesproken bij de ingang van de Hortus. Ik was er zelf nog nooit eerder geweest en kon tijdens de fotoshoot alle mooie planten, bloemen en plekken bewonderen. We zijn als eerst een kas in gegaan waar de drie kinderen lekker hun gang konden gaan. Daarna zijn we meteen richting de vlindertuin gelopen en daar heb ik een aantal familiefoto's gemaakt. Het leuke aan de vlindertuin is dat er hele grote vlinders rondvliegen die af en toe op te broek of t-shirt gaan zitten.

meer lezen 1 Berichten

Familiefotograaf Rotterdam

Familie fotoshoot in Rotterdam Roel Langerakpark & Vroesenpark

Op zaterdag 23 juli 2016 ben ik naar het centrum van Rotterdam afgereisd om een leuke familie op de foto vast te leggen. De moeder uit dit gezin had van haar zus een fotoshoot bij mij cadeau gekregen en ze wilde graag in een mooi park familiefoto's maken. We hebben aan het begin van de middag afgesproken bij het Roel Langerakpark omdat er daar een paar mooie plekken zijn waar het gezin goede herinneringen aan heeft. 

Gelukkig hadden we die middag veel zon en was de temperatuur prima. Ook was het in het Roel Langerakpark erg rustig en hadden we de ruimte om een aantal leuke groepsfoto's en portretfoto's te maken. Dit park grenst aan diergaarde Blijdorp en heeft verschillende plekken aan het water en met mooie bloemen en planten om foto's van te maken. De twee kinderen moesten eerst even wennen aan mij als fotograaf maar gelukkig verliep dit heel soepel en konden we al snel aan de slag. Er was middenin het park een plek met veel rozen waar ik de kinderen en de ouders samen heb gefotografeerd. Daar zijn hele mooie en spontane foto's uitgekomen. 

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfoto's Westerpark Zoetermeer

Complete fotoshoot van een lief gezin in Westerpark Zoetermeer

Op zondag 17 juli 2016 ben ik naar Westerpark Zoetermeer gegaan om een leuk gezin op de foto te zetten. Ik had via één van mijn beste vrienden te horen gekregen dat zijn buurvrouw wel geïnteresseerd was om met haar kinderen op de foto te gaan. Zo werd ik via Facebook door Carissa benaderd met de vraag of ik middenin de zomer haar gezin wilde fotograferen. Ik had zondag 17 juli tijd en dat kwam haar ook goed uit. 

Het was die dag erg warm maar wel bewolkt. Gelukkig regende het niet en konden we rustig door het Westerpark wandelen om foto's te schieten. Ik stelde voor om meteen naar de Natuurtuin te wandelen omdat dat een mooie plek is voor het maken van gezinsfoto's en portretten. De Natuurtuin was erg rustig en dichtbegroeid. De twee kinderen konden lekker bewegen en hun gang gaan tussen het maken van de foto's door. Ik kon merken dat de kinderen het echt naar hun zin hadden en dat deze broer en zus samen veel lol hadden. Dat zorgde voor veel leuke fotomomenten en spontane plaatjes. Het gezin was zelf nog niet eerder in de Natuurtuin geweest dus ze vonden het ook een erg leuke en bijzondere plek voor een fotoshoot. 

meer lezen 0 Berichten

Fotograaf Familiefeest in Leidschendam

Spontane familiefoto's van een familiefeest in Leidschendam

Op zaterdag 25 juni 2016 ben ik aan het eind van de middag naar Leidschendam gegaan om een heel speciaal familiefeest te fotograferen. Wim was door zijn vrouw en drie dochters verrast met een compleet familiefeest ter ere van zijn pensionering. Het was die avond een heerlijke zomerse avond en de zon scheen volop. Ze hadden het verrassingsfeest bij Wim thuis georganiseerd waar men in de tuin heerlijk kon genieten van een hapje en een drankje. Voor het eten hadden de dames aan iedereen gevraagd iets mee te nemen zodat er heel veel lekkere en verschillende dingen op tafel kwamen. Dat gaf niet alleen een heel leuk effect op de foto's maar zorgde ook voor een hele leuke en relaxte sfeer. Er waren die avond veel familie en goede vrienden van Wim aanwezig om deze bijzondere gebeurtenis met hem te vieren. Ik kon merken dat iedereen het erg naar zijn/haar zin had en dat zorgde voor leuke en spontane familiefoto's. Het doel was dat ik vooral sfeerfoto's zou maken en dat ik alle gerechten die er die avond meegebracht waren zou vastleggen. Ondertussen kon ik zelf ook een hapje eten en kennis maken met deze leuke familie.

meer lezen 1 Berichten

Fotograaf kinderfeestje Delft

Noah's eerste verjaardagfeestje in Delft

Op zaterdag 04 juni 2016 ben ik naar Delft afgereisd om het eerste verjaardagsfeestje van mijn buurjongetje Noah te fotograferen. Ik was door beide ouders gevraagd deze mooie dag vast te leggen. Het was die dag prachtig weer voor een fotoshoot. 

Noah zijn eerste verjaardag werd groots uitgepakt door de ouders, familie en vrienden. Er waren die dag ruim 50 mensen aanwezig waarvan een hoop familie en goede vrienden met kinderen. Ze hadden buiten een grote partytent opgezet waar de mensen lekker in de schaduw konden zitten. Verderop was er voor de kinderen een grote speelplaats met verschillende schommels, glijbanen, fonteinen en klimtoestellen. Het was er die middag en avond heerlijk vertoeven. Noah was de hele dag super vrolijk en had verschillende mooie cadeaus gekregen. Voor hem was het echt een top dag die super goed georganiseerd was. Ik kon mij als familiefotograaf goed mengen tussen alle aanwezigen en zo verschillende foto's schieten van jong en oud. In de avond kreeg ik ook nog heerlijk te eten wat voor mij een mooie afsluiter van de dag was. 

meer lezen 0 Berichten

Familiefoto's clingendael den haag

Familiefoto's op een warme lentedag in park Clingendael Den Haag.

Op vrijdag 06 mei 2016 ben ik aan het begin van de middag afgereisd naar park Clingendael in Den Haag - Wassenaar om een ontzettend leuke familie fotoshoot te doen. Ik was twee dagen daarvoor benaderd door Juliette met de vraag of ik die vrijdagmiddag beschikbaar was om een mooie fotoshoot te doen van haar en haar schoonfamilie. Gelukkig had ik nog een plekje vrij en was alles nog op tijd geregeld. Juliette wilde haar vriend David verrassen voor zijn verjaardag om samen met zijn ouders en zoontje op de foto te gaan. Ik ken de familie al een lange tijd en daardoor was het ook voor mij extra leuk om de fotoshoot te doen. Het was die dag lekker warm, zo'n 24 graden en dat was natuurlijk erg relaxed voor het maken van kleurrijke en sfeervolle lenteplaatjes. We hadden met elkaar om 14.00 uur afgesproken bij de ingang van park Clingendael. Het park lag er die dag weer schitterend bij en het was er ook erg druk. Veel mensen die op deze dag gefotografeerd werden en ook hebben we veel verschillende bruidsparen voorbij zien komen. Kortom, een perfecte dag voor een familie fotoshoot!

 

meer lezen 0 Berichten

Portret fotoshoot Zoetermeer Westerpark

Portretfoto's van twee Indonesische kinderen in Westerpark Zoetermeer

Op zondag 01 mei 2016 ben ik samen met twee kinderen genaamd Lunna en Rafi naar het Westerpark in Zoetermeer gegaan om ze samen op de foto te zetten. Ik had met hun moeder afgesproken om een aantal portretfoto's van de twee te maken en op zondag 01 mei kwam dat voor ons allemaal goed uit. 

De kinderen had ik ontmoet bij de ingang van het Westerpark en gelukkig scheen de zon volop. Perfect weertje voor een wandeling door het Westerpark om hele mooie foto's te maken op verschillende plekken. 

De kinderen hadden zelf geen idee wat ze ervan moesten verwachten en daardoor kon ik al portretfotograaf zelf de regie nemen. Gelukkig hadden de broer en zus het erg naar hun zin en dat zie je ook terug op sommige foto's. Het park lag er die middag erg mooi bij en het was ook nog eens extra rustig waardoor we veel ruimte hadden om mooie foto's te schieten. Ik heb tussen het maken van de foto's veel gepraat tegen de kinderen zodat ze op hun gemak waren en de foto's een relaxte uitstraling hebben gekregen. Ik kon goed zien dat deze twee kids lekker gek met elkaar kunnen doen en dat ze veelal op hun gemak zijn bij elkaar. Daardoor heb ik in een uur hele leuke foto's gemaakt.

meer lezen 0 Berichten

Portretfotografie 30 x PI Tour

Portretfoto's uit de 30 x PI tour van Def P in de Nirwana te Lierop

Op zaterdag 30 april 2016 was er in het kleine Brabantse plaatsje Lierop een optreden van verschillende rap artiesten. Dit was één van de shows uit de 30 x PI tour die georganiseerd is door niemand minder dan Def P. 

Def P zit inmiddels 30 jaar in het vak en wilde dit bezegelen met een tour door heel het land. Hij is bekend van de rapformatie 'Osdorp Posse' uit Amsterdam. In zijn shows bracht hij verschillende rap artiesten met zich mee zoals Das de Rijmmaniak, Spinal, Engel & Just en Mc Gyver. Veel toffe artiesten met een eigen sound en inspirerende teksten. Hiermee heeft Def P een strak voorprogramma neergezet waarmee de hele avond goed gevuld kon worden. Er kwamen verschillende mensen op de show af en de sfeer was relaxed en goed. Ook waren er verschillende dj's aanwezig die de artiesten voorzien hadden van dikke beats tijdens de shows. Backstage was het ook gezellig en kon je tussen de shows door een praatje maken met de artiesten. Zo heb ik die avond verschillende mensen leren kennen en veel nieuwe muziek gehoord. Voor mij was het een erg leuke en inspirerende avond die van begin tot eind goed in elkaar zat. Echte hiphop! 

 

meer lezen 0 Berichten

Familiefotografie aan het strand

Familiefoto's aan het mooie strand van Scheveningen in Den Haag

Op zondag 17 april 2016 ben ik naar het strand van Scheveningen in Den Haag afgereisd om een super leuke familie fotoshoot te doen. Ik was een aantal maanden daarvoor al benaderd door Aagje omdat ze graag in maart/april een familie fotoshoot wilde doen. Ik ken Aagje van mijn middelbare school en ze had regelmatig familiefoto's van mij voorbij zien komen. Ze kwam op het idee om een fotoshoot te doen doordat ze samen met haar zus en broer hun ouders wilden verrassen met mooie foto's van de kinderen. Ze wilden samen met hun partners op een mooie zondagmiddag gefotografeerd worden aan het strand. Natuurlijk vind ik het altijd erg leuk om buiten foto's te nemen en gezinnen of hele families vast te leggen. Toevallig werd het die middag ook nog prachtig weer en daar hadden we echt geluk mee want in de ochtend zag het weer er niet al te best uit. We hebben tussen 12.00 uur en 14.00 uur bijna de hele tijd zon gehad en dat zorgde voor kleurrijke plaatjes. Het was echt een prachtige lentedag en daar heb ik samen met de drie koppels goed gebruik van gemaakt en genoten.

meer lezen 4 Berichten

Portretfoto's Zoetermeer Westerpark

Portretfoto's van twee hartsvriendinnen in Zoetermeer Westerpark

Op vrijdag 11 maart heb ik een leuke portret fotoshoot gedaan in het mooie Westerpark te Zoetermeer. Ik was een aantal weken daarvoor telefonisch benaderd door Moreen met de vraag of ik 11 maart beschikbaar was voor een fotoshoot. Haar beste vriendin Fabienne was namelijk op 11 maart jarig en als verjaardagscadeau wilde Moreen met haar op de foto gaan. Ik was op vrijdag 11 maart beschikbaar om in de middag in anderhalf uur tijd een aantal mooie portretfoto's te maken van de dames en rond 13.00 uur hebben we ook afgesproken in het park. Moreen had Fabienne al ingelicht over de fotoshoot en beiden waren erg enthousiast om samen met mij door het park te wandelen en leuke foto's te maken.

Gelukkig zat die middag het weer ook echt mee en de zon scheen lekker. Het was ook niet heel erg koud dus perfect lente weer om een fotoshoot te doen. Daarnaast was het die middag vrij rustig in het park en hadden we met z'n drieën lekker de ruimte en tijd om op verschillende plekken in het park foto's te maken. 

meer lezen 1 Berichten

Babyfotograaf Den Haag

Newborn fotoshoot door babyfotograaf DOKOE Fotografie

 

Op zaterdag 13 februari 2016 ben ik bij een ontzettend leuk en jong gezin in Den Haag langs gegaan om een newborn fotoshoot te doen van hun pasgeboren zoontje Osyas. De moeder 'Mandy' had mij via mijn website gevonden en had via de mail contact opgenomen om een datum voor een fotoshoot aan huis te prikken. Zo gezegd, zo gedaan.

Toen ik bij de familie aankwam aan het begin van de middag werd ik hartelijk door Mandy ontvangen en heb ik eerst foto's gemaakt van de babykamer. De kleine man lag toen nog lekker in zijn bedje te slapen en daardoor kon ik rustig mijn gang gaan in zijn babykamer. Daarnaast kon ik meteen een paar leuke foto's maken van hem in zijn eigen bedje.

Het was die dag mooi weer en daardoor kwam er veel licht via de ramen naar binnen. Daardoor kon ik wat details in de babykamer en natuurlijk Osyas goed vastleggen. Ik heb daar gebruikt gemaakt van mijn portretlens en van mijn groothoeklens om de hele kamer in beeld te brengen.

meer lezen 1 Berichten

familiefotograaf Den Haag

Familie fotoshoot op een verjaardag in Bezuidenhout Den Haag

Op zaterdag 13 februari 2016 ben ik gevraagd om de eerste verjaardag van het zoontje van twee goede vrienden te fotograferen. Wanneer je eerste kindje zijn/haar eerste verjaardag viert is het natuurlijk een groot feest met veel cadeautjes, taart, familie, vrienden, hapjes, drankjes en gezelligheid. Om het feest compleet te maken ben ik als goede vriend gevraagd om de sfeer van die middag vast te leggen.

Ik vind het altijd een eer om door goede vrienden gevraagd te worden om hun mooie momenten vast te leggen en zeker als het gaat om kinderen. Ik kan dan tussen alle aanwezigen een praatje maken, wat drinken en eten en natuurlijk een aantal mooie en sfeervolle platen schieten. Dat is precies wat ik op zaterdag de 13e gedaan heb.

Gelukkig zat het weer ook mee en kwam er veel licht via de ramen in de woonkamer naar binnen. Hierdoor was het niet nodig om een flitser te gebruiken en dan krijgen de foto's al een natuurlijke uitstraling. Het jongetje was erg vrolijk en de ouders ook. Dat zorgde voor leuke plaatjes.

 

meer lezen 0 Berichten

Familie Fotoshoot Zoetermeer

Complete familie fotoshoot gemaakt in het hart van Zoetermeer.

Op zondagmiddag 13 december 2015 ben ik naar een heel leuk gezinnetje in Zoetermeer gegaan om daar een complete familie fotoshoot te doen. Ik ben door de vader van het gezin 'Chantino' gevraagd om bij hem thuis een fotoshoot te maken van zijn prachtige gezin. 

Natuurlijk was ik meteen enthousiast om dit te gaan doen en hebben we in de middag om 12.00 uur bij hem thuis afgesproken. Ze wilden dat de foto's zo echt en spontaan mogelijk zouden zijn en daarom hebben ze ervoor gekozen om in hun echte zondagskleding met elkaar op de bank gefotografeerd te worden. 

De kids waren erg vrolijk en daardoor werden de energieke en spontane foto's makkelijk geschoten. Ik heb de ouders ook gevraagd om lekker hunzelf te zijn en zo min mogelijk te poseren of op de camera te letten. Zo krijg je namelijk de mooiste foto's die heel natuurlijk overkomen. Precies mijn stijl. In de twee-drie uur dat ik aanwezig ben geweest zijn er ontzettend veel leuke en warme foto's gemaakt en heb ik dit zonder moeite kunnen doen. 

meer lezen 0 Berichten

Portretfoto's Band Mayín Den Haag

Portretfotografie van band Mayín op het Binnenhof in Den Haag

Op zaterdag 10 oktober 2015 ben ik naar het centrum van Den Haag afgereisd om daar een korte fotoreportage te maken van de band Mayín uit Rotterdam. 

Ik was een paar dagen daarvoor benaderd door de toetsenist Joachim met de vraag of ik hun optreden in Den Haag die zaterdagmiddag wilde vastleggen. Natuurlijk vond ik dat meteen een goed idee en heb ik rond 14.30 uur afgesproken met de band om de laatste zaken nog kort door te nemen. 

Ik had de band nog niet eerder horen spelen en wist dus niet wat mij te wachten stond. Vanaf het eerste nummer was ik blij verrast! Hele aparte muziek dat een mix vormt tussen Alternatieve Pop en Psychodelic Folk. Het doet mij vooral denken aan muziek van London Grammar. De zangeres heeft echt een dijk van een stem en de 4 mannen zijn met hun verschillende instrumenten perfect op elkaar afgestemd. Ondanks dat ik foto's moest maken was ik ook aan het genieten van hun intrigerende songs en optreden.

meer lezen 1 Berichten

Welke foto's maak je met welke lens?

Verschillende fotostijlen met bijbehorende lenzen kort toegelicht.

In mijn vorige en eerste blog heb ik het kort gehad over de technische aspecten van cameralenzen waarop je als beginnend fotograaf moet letten. 

In deze tweede blogpost ga ik verder in op een aantal belangrijke fotostijlen die er zijn en met welke lenzen je het beste in welke stijl kunt fotograferen. Diverse lenzen zijn er niet alleen voor gemaakt om scherpere en mooiere foto's te maken, ook zijn er verschillende fotostijlen te benoemen die ieder een aparte lens gebruiken om goed tot hun recht te komen. 

De fotostijlen die ik in deze blog ga benoemen zijn landschapsfotografie, macrofotografie, portretfotografie en bruidsfotografie. Alle vier bovengenoemde stijlen kunnen het best uitgevoerd worden met een bepaalde lens of lenzen.

Wanneer je als consument nieuwe apparatuur gaat aanschaffen, is het sowieso handig om van tevoren te bedenken wat voor soort foto's je wilt maken en welke fotostijl dus echt bij jou past. Binnen fotowinkels kan je je goed laten adviseren door een professionele verkoper in wat je wilt bereiken met je foto's en welke apparatuur je daarvoor nodig hebt. Kijk eens in je eigen omgeving waar je je het beste kunt laten helpen. 

 

meer lezen 0 Berichten

Fotograferen met diverse lenzen

Wat zijn de verschillen tussen fotolenzen?

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende camera's te koop. Wanneer je als consument een besluit maakt om je fotografie naar een volgend level te tillen, dan ga je automatisch kijken naar camera's met verwisselbare lenzen.

En dat zijn er nogal wat...!

Er zijn een aantal merken die veel diverse mogelijkheden bieden voor de amateur tot aan de professional. Hieronder versta ik camera's van Canon, Nikon, Olympus, Sony, Pentax, Samsung en de dure varianten van Leica en Hasselblad. Wanneer je een keuze gemaakt hebt is het belangrijk om eerste goed na te denken over wat je met je camera wilt fotograferen.

Er zijn een aantal belangrijke stijlen te noemen in de fotografie. De meeste mensen maken foto's van familie, vrienden en van plekken waar ze komen tijdens een vakantie. Voor dit soort foto's kan je al een heel eind uit de voeten komen met een allround lens zoals een kitlens die bij veel goedkope spiegelreflexcamera's verkocht worden. Wil je ook hele andere foto's maken dan is het handig om je meer te verdiepen in andere lenzen.


meer lezen 3 Berichten

Portret fotoshoot Personal Trainer 

Portretfoto's personal trainer Chantino van Stay Healthy 24

Op 13 augustus 2015 ben ik laat in de avond richting de sportschool 'Fit All Day' te Meerzicht Zoetermeer gereden. Ik heb daar afgesproken met personal trainer en bootcamp instructeur Chantino, om een mooie portret fotoshoot van hem te doen. We hebben daar na 23.00 uur afgesproken omdat de sportschool toen dicht ging en we lekker de ruimte hadden om van alle nodige apparaten gebruik te maken voor de fotoshoot. 

Chantino had mijn fotowerk via Facebook gezien en had via mijn jongere broertje gevraagd of ik ook 1 op 1 fotoshoots doe. Daarna heb ik meteen per telefoon contact met hem opgenomen en een week later hadden we een afspraak staan. 

Toen ik binnen kwam in de sportschool hebben we eerst even officieel kennis gemaakt en kort doorgesproken wat precies zijn wensen zijn voor de portretfoto's. Nadat we alles afgestemd hadden zijn we meteen naar de eerste verdieping van de sportschool gelopen en begonnen met het maken van verschillende foto's.

meer lezen 1 Berichten

Baby Fotoshoot Zoetermeer

Fotoshoot van een pasgeboren baby in de zomer in Zoetermeer.

Op zondag 02 augustus 2015 ben ik naar een super leuk gezin in Zoetermeer gegaan om daar een korte fotoshoot te doen van hun pasgeboren zoontje. Hun zoontje was pas een paar maanden oud en omdat ze nog een paar leuke foto's wilden van de kleine man en met z'n drieën samen, ben ik daar langs gegaan om de fotoshoot te verzorgen. 

Gelukkig was het erg lekker weer buiten en was het daardoor binnen in huis ook lekker warm en kwam er genoeg licht naar binnen. Hierdoor kon ik op verschillende plekken in het huis een aantal mooie foto's maken en momenten vastleggen. De ouders heb ik ook tezamen met hun zoontje gefotografeerd zodat ze ook een leuke gezinsfoto konden inlijsten na de fotoshoot. 

Ik ben die dag begonnen met het fotograferen van een aantal leuke items uit de babykamer. Zo konden de ouders hun kleine jongen rustig aankleden voor de fotoshoot. 

meer lezen 1 Berichten

Nachtfotografie Zoetermeer

Nachtfoto's genomen op verschillende plekken in Zoetermeer

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om zo af en toe naar buiten te gaan in de avond en met mijn camera spullen op pad te gaan. Wanneer het weer lente wordt en alles mooi in bloei staat is het voor mij de ideale tijd om nachtfoto's te gaan maken. 

Omdat ik zelf in Zoetermeer woonachtig ben, ben ik samen met een goede vriend van mij een keer in de avond wat testfoto's gaan maken met mijn groothoeklens en statief. Door een statief kan ik mijn camera goed stabiel zetten en met lange sluitertijden werken. Daarmee ontstaan aparte composities en mooie overzichtelijke foto's van bekende plekken in mijn stad. Samen met mijn goede vriend 'Rens' heb ik al op diverse avonden nachtfoto's gemaakt. 

Zoetermeer is in het Engels 'Sweet Lake City' en omdat het in de avond hier vrij rustig en stil is buiten noemen veel inwoners het 'Sleep Lake City. Deze slaapstad ziet er toch heel anders uit bij nacht en juist dat wil ik in kaart brengen door er nachtfoto's van te maken. 

meer lezen 0 Berichten

Gezinsfotografie Zoetermeer

Gezinsfoto's in het westerpark te Zoetermeer

Op zaterdag 6 juni 2015 ben ik met een heel leuk gezinnetje uit Zoetermeer in de ochtend naar het westerpark gereden om daar een mooie fotoshoot te doen. 

Dit gezin heb ik op een verjaardag leren kennen en ze waren enthousiast over mijn fotowerk dat ze het een goed idee vonden om ook een keer een fotoshoot te doen bij DOKOE Fotografie. Zo gezegd, zo gedaan. Al snel had ik contact via de WhatsApp en konden we een afspraak maken om op een mooie lentedag een aantal leuke babyfoto's en gezinsfoto's te maken. 

De dag hadden ze niet beter uit kunnen kiezen. Het weer was perfect voor een fotoshoot in het park. Omdat ze met hun jonge dochtertje het park in wilden had ik voorgesteld om de fotoshoot in de ochtend te doen. De zon staat dan nog laag en het is meestal niet te warm om door een park te wandelen. 

Alle drie hadden ze er veel zin in en dat zie je ook terug in de foto's die ik die dag geschoten heb.

meer lezen 1 Berichten

Familiefotografie Rotterdam

Familiefoto's in dierentuin Blijdorp Rotterdam

Op donderdag 14 mei 2015 ben ik met mijn eigen gezin en twee vrienden een dagje naar de dierentuin 'Blijdorp' te Rotterdam geweest. Omdat het die dag mooi weer was en toevallig ook hemelvaartsdag, hadden we allen een dagje vrij om iets leuks te ondernemen. 

We zijn vroeg in de ochtend vertrokken met het openbaar vervoer vanuit Zoetermeer en de sfeer zat er al lekker in. Mijn zoontje vindt het sowieso prachtig om een dagje op stap te gaan met zijn ouders en helemaal als twee van zijn favoriete ooms en tantes mee gaan. Het weer zat ons de hele dag mee en de kleine man heeft zijn ogen uitgekeken bij verschillende dieren. Het was ook zijn eerste bezoek aan een dierentuin, dus dat is altijd spannend en leuk voor een jong kind. 

Toen we bij de ingang van de dierentuin aankwamen zijn we direct naar binnen gegaan en ben ik begonnen met het fotograferen van de beesten en mijn familie. Zo zijn we heel rustig door het park gaan wandelen en hebben we bijna alle dieren bekeken.

meer lezen 0 Berichten

Surinaams Familiefeest Zoetermeer

Een gezellig Surinaams familiefeest in Zoetermeer

Op 9 mei 2015 was er een heel gezellig en kleurrijk familiefeest aan de rand van Zoetermeer. Ik was door 1 van de oudste kinderen gevraagd om voor de verjaardag van zijn jongere broertje een aantal leuke familiefoto's te maken. In de avond rond 20.00 uur kwam de stretched hummer aangereden in Zoetermeer. Er stond al een groot ontvangstcomité de jarige jop op te wachten. Het was ontzettend leuk om te zien hoe een kleine groep mensen zoveel lol met elkaar kunnen hebben. 

Iedereen was druk bezig met drankjes inschenken en elkaar begroeten. Ook werden er al veel foto's en filmpjes gemaakt omdat het natuurlijk een bijzonder gezicht was, zo'n stretchend hummer die middenin een woonwijk parkeert. 

De moeder van dit grote gezin was erg emotioneel en blij om haar kinderen zo bij elkaar te zien. Daarbij was het weer ook prima en de sfeer zat er goed in. Na het ontvangst werden er een paar leuke groepsfoto's gemaakt wat met zo'n groep nogal wat hectiek met zich meebrengt. 

meer lezen 0 Berichten

Reisfotografie Griekenland

Reisfoto's van het prachtige eiland 'Kreta' in september 2013

Eind september 2013 ben ik met één van mijn beste vrienden twee weken op vakantie geweest. We hadden besloten om er een strandvakantie van te maken en zo kwamen we via verschillende websites uit bij het mooie eiland Kreta op Griekenland. 

We hebben een reis geboekt inclusief vlucht en hotel waarbij we ongeveer op 10 minuten loopafstand van de boulevard van de badplaats 'Chersonissos' zaten. Voor ons als jonge gasten ideaal om in het naseizoen nog lekker te genieten. Traditioneel Grieks eten, vriendelijke mensen, leuke uitgaansgelegenheden en vooral heerlijk weer. Kortom, een topvakantie!

Nadat we op het vliegveld van Heraklion geland waren rond 12.00 uur in de middag, werden we met een bus binnen een uur naar ons hotel gebracht. Het was al ontzettend warm en bij ons hotel werden we hartelijk ontvangen door de gastheer. Vervolgens zijn we naar onze kamers gewezen en hebben we onze koffers uitgepakt. Natuurlijk meteen onze zwembroeken aangetrokken en een frisse duik genomen in het mooie zwembad.


meer lezen 0 Berichten

Newborn fotografie Den Haag

Babyfotografie van een newborn in Bezuidenhout te Den Haag

In februari 2015 is er in de mooie stad 'Den Haag' een prachtig nieuw kindje geboren in de wijk Bezuidenhout. Twee goede vrienden van mij hebben hun eerste kindje gekregen op een mooie winterdag. Twee weken nadat dit mooie jongetje geboren is ben ik samen met mijn vrouw en zoontje bij de familie thuis uitgenodigd om hem voor het eerst te zien en natuurlijk om een kleine fotoshoot te doen. 

We zijn daar op een rustige zaterdagmiddag aangekomen en hartelijk ontvangen door de moeder van het babytje. Na een half uur kwam ook de vader en tevens goede vriend van mij binnen. We hebben samen met wat andere vrienden daar lekker wat gegeten en gepraat over de bevalling en hoe het allemaal gegaan is. Een eerste kindje krijgen is natuurlijk spannend en iets heel nieuws voor twee jonge ouders. Gelukkig is alles goed verlopen en maken zowel het zoontje als de ouders het goed. 

Ik ben eerst begonnen met een aantal foto's nemen van de baby in zijn box terwijl hij rustig lag te slapen.

meer lezen 0 Berichten

Newborn Fotografie Zoetermeer

Newborn fotoshoot op een mooie winterdag in Zoetermeer

Op 16 februari 2015 is er weer een mooi wondertje ter wereld gekomen. Omdat ik de ouders al jaren ken en ook hun loveshoot en bruiloft heb gefotografeerd, ben ik wederom gevraagd een mooie fotoshoot te doen van hun pasgeboren zoontje 'Tyler'. 

Bij een newborn fotoshoot worden de foto's van de baby binnen de eerste weken na de geboorte geschoten omdat de baby dan nog veel slaapt en zich makkelijk laat fotograferen in verschillende houdingen. Dat maakt het voor zowel de ouders als de fotograaf een stuk makkelijker om tot mooie en kleurrijke foto's te komen.

Op zondag 8 maart ben ik met al mijn fotomateriaal naar het huis van Kim en Wouter gegaan om daar in 2-3 uurtjes een fotoshoot te doen van hun zoontje en ook een aantal gezinsfoto's met de ouders. De kleine man was gelukkig op zijn gemak en bij aankomst in hun huis heb ik eerst bijgepraat met de ouders en alvast mijn studio opgezet in hun woonkamer.

Toen ben ik de babykamer bovenin het huis gaan fotograferen. 

meer lezen 1 Berichten

Portretfoto's Music & Network

Portretfoto's van Music & Network in podiumcafé Boerderij Zoetermeer

Op vrijdag 07 november 2014 ben ik met mijn cameratas naar het podiumcafé van de Boerderij in Zoetermeer gereden om daar een aantal muzikanten en andere artiesten live te zien optreden. Ik was door een goede vriend van mij gevraagd de portretfoto's die avond vast te leggen. De organisatie die dit evenement laat plaatsvinden heet Music & Network en het is bedoeld om opkomende artiesten en entertainers een podium te bieden en hun werk te laten horen. Er waren die avond verschillende zangers, muzikanten, dj's, poëten en zelfs een cabaretier. Kortom, een ideale mix voor een gezellige avond met vrienden en entertainment. 

De avond verliep heel soepel en het café was goed gevuld met geïnteresseerd publiek om de artiesten te bewonderen en te ondersteunen. De sfeer was heel relaxed en gezellig en hierdoor konden de diverse artiesten met veel ruimte hun ding doen. Ik heb echt genoten van het jonge talent wat ik voorbij zag komen die avond en heb veel mooie platen geschoten van de artiesten en van het publiek.

meer lezen 0 Berichten

Familie fotoshoot in Den Haag

Familiefoto's tijdens een fotoshoot op een verjaardag in Den Haag

Op zondag 26 oktober 2014 ben ik gevraagd om een leuke familie uit Den Haag te fotograferen. Ik ben samen met mijn vrouw en zoontje bij een goede vriend langs gegaan op zijn verjaardag en heb die middag verschillende foto's van hem en zijn gezin gemaakt. 

Omdat wij al langere tijd bevriend zijn wordt ik voor dit soort gelegenheden soms gevraagd als fotograaf. We kunnen erg goed met elkaar opschieten en onze kinderen ook. Dat zorgt voor een hele relaxte sfeer in huis en dat zie je vooral terug in de familiefoto's die ik gemaakt heb. Een hele ongedwongen en persoonlijke manier van werken vind ik zelf het prettigst en mijn klanten ervaren dat meestal ook zo.

Wat deze dag ook heel geschikt maakte om te fotograferen is dat er veel licht door de ramen naar binnen scheen en dat we maar met z'n zessen aanwezig waren. Hierdoor had ik de ruimte en de tijd om prachtige familieplaatjes te schieten. Daarbij werd er ook nog eens heerlijk gekookt en kon ik tussendoor een hapje eten en wat drinken. 

meer lezen 0 Berichten

Familiefotograaf Zoetermeer Westerpark

Familie fotoshoot in het westerpark Zoetermeer

Op zondag 31 augustus 2014 ben ik gevraagd om een complete familie fotoshoot te doen in het Westerpark te Zoetermeer. Als familiefotograaf heb ik daar meteen 'ja' op gezegd en heb ik de familie rond 13.00 uur aan de ingang van het park ontmoet. De jongste dochter had samen met haar twee oudere zussen bedacht om eerst een fotoshoot te doen van het hele gezin. Haar ouders waren die dag 40 jaar getrouwd en om dat te vieren wilden ze een leuk fotoalbum maken met foto's van die dag. 

Voor de ouders was het nog een hele verrassing dat ik gevraagd was om de familiefoto's te maken. Ook was het die dag uitstekend weer voor een fotoshoot in het park. Nadat we het park in gegaan waren zijn we richting een mooie plek gewandeld waar we voor de foto's ook een leuk uitzicht hadden. Zo nu en dan kwam de zon lekker door de wolken heen en dat zorgde voor mooie plaatjes. 

Nadat ik het hele gezin en de kleinkinderen op de foto had gezet zijn we rustig terug gewandeld richting de bowlingbaan en het restaurant.

meer lezen 0 Berichten

Babyfotoshoot kerstkaart Zoetermeer

Fotoshoot van een babytje voor een kerstkaart in Zoetermeer

Op zaterdag 30 november 2013 heb ik een super leuke en creatieve kerst fotoshoot gedaan in het centrum van Zoetermeer. Een goede vriend van mij had al een lange tijd het idee om een keer een leuke kerstkaart met daarop een foto van zijn kindje te sturen aan zijn familie en vrienden. Aangezien hij bekend was met mijn fotowerk en ik bij zijn vraag of ik dit wilde doen meteen 'Ja' antwoordde, hebben we op deze koude zaterdag afgesproken om in de ochtend de foto's te maken bij het gezin thuis. 

De kleine man hadden ze een ontzettende leuke outfit aangetrokken en gelukkig was hij precies oud genoeg (8,5 maand) om te kunnen zitten. De ouders hadden een hele hoop leuke kerstdecoraties en spullen verzameld om de fotoshoot zo compleet mogelijk te maken. 

Tijdens de fotoshoot hebben beiden ouders de kleine man zoveel mogelijk bezig gehouden en afgeleid zodat ik rustig mijn gang kon gaan om tot de perfecte foto te komen. Het eindresultaat is erg mooi geworden en zowel de ouders als ikzelf hebben er veel leuke en positieve reacties op gekregen.


meer lezen 3 Berichten

Familiefoto's in Den Haag

Familiefoto's gemaakt op een mooie lentedag in Den Haag 

Op zondag 14 april 2013 ben ik door een hele leuke familie uit de wijk Benoordenhout in Den Haag gevraagd om een familie fotoshoot te maken. Ik ben daar in de ochtend rond 10.00 uur aangekomen en ik had de ouders gevraagd om iedereen in het wit met spijkerstof aan te kleden. Zo gezegd, zo gedaan. De twee kinderen waren goed uitgeslapen en erg vrolijk. Dat zorgde ervoor dat de fotoshoot gemakkelijk en op een leuke manier verliep. 

Ook was de au-pair uit Brazilië aanwezig en omdat ze al bijna een jaar bij de familie werkzaam was kon ze tijdens de fotoshoot ook op de foto. Dat was voor de kinderen extra leuk en spannend!

We hebben eerst een aantal leuke familiefoto's en losse portretten binnen in hun woonkamer geschoten. Ik had de familie precies achter hun raam neergezet op de bank om met tegenlicht een aantal mooie foto's te maken. Daarna zijn we met z'n allen lekker naar buiten gegaan om in het park bij de familie achter nog een paar foto's te maken. Ook buiten zijn er een aantal prachtige foto's uitgekomen en hebben de kinderen zich goed vermaakt. 

meer lezen 0 Berichten

Familie Portretten Den Haag

Portretfoto's tijdens een familie fotoshoot in Den Haag

Op zondag 08 juli 2012 werd ik bij een voor mij bekend gezin gevraagd om een aantal mooie familieportretten te fotograferen. De moeder uit het gezin had mij al eerder gevraagd om foto's te maken van hun mooie momenten en toen ze die middag haar twee broers met aanhang bijeen hadden ben ik weer langs gekomen. We hadden in overleg besloten om de familieportretten boven in hun slaapkamer te maken omdat daar erg mooi licht vanuit het zijraam naar binnen scheen. Het was die dag half bewolkt en daarom vond ik het een goed idee om naast een groot raam de familie op een mooie witte stoel te plaatsen. Zo werden de gezichten van de zijkant belicht en dat vind ik vaak een mooi effect hebben op het eindresultaat. 

Het waren totaal 14 mensen waarvan 6 ouders en 8 kinderen in de leeftijd van een 8 maanden tot 10 jaar oud. Verschillende gezichten en leeftijden geeft tijdens een familie fotoshoot ook een gaaf effect omdat iedere persoon een eigen uitstraling en karakter heeft wat in een portret goed naar voren komt.

meer lezen 0 Berichten

Familiefotografie Den Haag

Familiefoto's gemaakt tijdens doop in kerk Benoordenhout

Op maandag 09 april 2012 werden er in een kerk in de wijk Benoordenhout in Den Haag een aantal kinderen gedoopt. Het was die dag ook tweede paasdag, dus een prima dag om met de hele familie een doop plechtigheid bij te wonen. Toevallig ken ik een hele leuke familie uit deze wijk en wilden ze hun pasgeboren zoontje laten dopen. Ze hebben mij toen gevraagd op deze bijzondere dag aanwezig te zijn als hun persoonlijke fotograaf. Een hele eer moet ik zeggen om zoiets van dichtbij meegemaakt te kunnen hebben en vooral vanachter mijn camera.

De plechtigheid is begonnen aan het eind van de ochtend. Voor die tijd was ik al bij de familie thuis aanwezig om even een paar mooie foto's te maken van de moeder en haar eigen moeder (één van de oma's). Ook kon ik kennis maken met de rest van de familieleden en heb ik rustig al mijn spullen klaargelegd voor het moment dat we naar de kerk zouden gaan.

Iedereen was heel netjes en feestelijk aangekleed en er heerste een gezellige maar ook gespannen sfeer onder de mensen.

 

meer lezen 0 Berichten

Kinderfotografie Den Haag

Kinderfoto's gemaakt in de wijk Benoordenhout in Den Haag

Mijn vrouw werkte voorheen als au-pair bij een ontzettend leuk gastgezin in één van de mooiste wijken van Den Haag. Daar zorgde ze voor drie lieve kindjes, waarvan twee meisjes en een jongetje (pas geboren).

Vaak kwam ik in het weekend bij het huis van de familie langs en soms ging ik een dagje mee met mijn vrouw 'Gita' om haar te helpen met de kinderen. Op zaterdag 5 november 2011 was het de eerste dag dat ik mijn camera toevallig bij mij had en zo ben ik begonnen om leuke en speelse kinderfoto's te maken. Op die dag heb ik binnen in het grote huis van de familie wat professionele foto's gemaakt en zijn we vervolgens naar buiten gegaan om anderhalf uur in de speeltuin te gaan spelen.  

Jonge kinderen zijn voor mij altijd leuk om te fotograferen, vooral als ze in hun eigen omgeving zijn waar ze zicht thuis voelen. Dat zie je dan ook in de kinderfoto's terug die ik maak. Hele natuurlijke, warme en vrolijke foto's waarbij ik de mooiste momenten van de kinderen vast probeer te leggen. Ieder kind is uniek en juist dat wat je kind bijzonder maakt leg ik vast.

meer lezen 0 Berichten

Portretfotografie Den Haag

Portretfoto's genomen in het Haagse bos middenin de herfst

Op zondag 30 oktober 2011 ben ik samen met mijn vrouw een wandeling gaan maken in het prachtige Haagse bos. Vanuit het huis waar ze werkte in de wijk Benoordenhout, zijn we aan het eind van de middag richting het bos gelopen. De zon scheen en hing laag aan de horizon rond 16.00 uur in de middag. Een prima tijdstip voor een wandeling en om wat leuke portretfoto's te maken van mijn partner.

Via de hoofdingang aan de kant van het Malieveld zijn we het bos binnen gefietst en zijn we een stuk doorgereden waar we onze fiets bij een brug neer konden zetten. Eerst hebben we een aantal foto's gemaakt op een bankje en hebben we samen genoten van de prachtige herfstkleuren van de bladeren die op de grond lagen. Er waren die dag weinig mensen in het bos en hierdoor konden we echt genieten van de rust. Ook was het erg lekker weer en doordat er weinig tot geen wind waaide konden we zonder jas door het park wandelen.

meer lezen 0 Berichten