mijn biografie


Mijn naam is Koen Dohle, ik ben 32 jaar en ik ben een freelance fotograaf uit Zoetermeer. Mijn specialismen in de fotografie liggen bij portretfotografie, familiefotografie en bruidsfotografie. Ik heb mij hierin gespecialiseerd, omdat ik het echt leuk vind om mensen te fotograferen, precies zoals ze zijn. Het is geweldig om met je camera onder de mensen te zijn en prachtige platen te schieten van jong en oud.

 

Ik doe dit met liefde voor het vak fotografie

 

Koen Dohle, fotograaf en eigenaar van DOKOE Fotografie
Koen Dohle, fotograaf en eigenaar van DOKOE Fotografie

Fotografie

Fotografie is voor mij een uit de hand gelopen hobby. Als kind was ik altijd al geïnteresseerd in foto's en kon ik vaak bladeren in fotoalbums van vroeger. Als ik bij een vriendje thuis kwam vond ik het erg leuk om naar ingelijste foto's te kijken. Ik vond het toen al fascinerend dat je met een foto de tijd bevriest en ook mooie herinneringen op kunt halen. 

Zelf ben ik veel gaan fotograferen in mijn pubertijd. Ik had regelmatig een simpele compact camera waarmee ik in mijn vrije tijd foto's maakte van vrienden en van plekken waar ik kwam. Aangezien ik in mijn vriendenkring veel artistieke mensen ken, raakte ik op die manier vertrouwd met kunst. Vanaf mijn 18e ben ik mij ook meer gaan verdiepen in fotografie en hoe je met simpele apparatuur toch mooie en vooral artistieke foto's kunt maken. 
Het maken van een foto is namelijk niet zo erg moeilijk, maar een foto maken op het juiste moment en op de juiste manier is de kunst. En dan komt er ook nog de techniek en een fotografisch oog bij kijken.
Toen mijn moeder mij een keer haar eigen eerste spiegelreflexcamera had uitgeleend was ik verkocht! Toen zag ik pas wat een verschil in kwaliteit er ontstond in de foto's die ik met haar camera maakte en degene die ik met mijn compact camera gemaakt had. Niet lang daarna heb ik mijn eigen spiegelreflex gekocht en ben ik mij verder gaan verdiepen in fotografie, de techniek, apparatuur, stijlen en composities. Door er veel tijd en energie in te steken heb ik mij kunnen specialiseren in het fotograferen van portretten, families & bruiloften en heb ik een eigen stijl weten te ontwikkelen. Deze stijl wordt vaak omschreven als fris, vrolijk, echt en natuurlijk.

Over mij

Ik ben geboren in Dordrecht en grotendeels opgegroeid in Zoetermeer. Nu ben ik woonachtig en werkzaam in deze levendige stad dichtbij Den Haag. Ik woon samen met mijn Indonesische vrouw Gita en ons zoontjes Jaimz en Hayden . Naast mijn eigen werkzaamheden in de fotografie ben ik werkzaam in de online marketing, waar ik me bezig houd met online adverteren, reclame, marketing en bedrijfsfotografie.  
In mijn vrije tijd begeef ik mij graag onder de mensen en probeer ik ook zoveel mogelijk tijd te steken in mijn gezin, familie en vrienden. Ik houd naast fotografie van films kijken, sporten, Indonesisch eten en gezellig een drankje drinken met vrienden en familie. Waar ik niet van houd is de "Hollandse pot", regen gecombineerd met harde wind, maandagochtenden en haastige spoed.
Verder vind ik het erg leuk om te reizen en hoop ik op nog veel mooie plekken in de wereld te kunnen komen. Ik koester de mooie momenten in het leven en kan zeggen dat ik leef met de dag. Fotografie helpt mij bij het vastleggen van die mooie momenten en ze vooral te herinneren.
In de toekomst hoop ik natuurlijk ook jullie mooie momenten vast te mogen leggen.