Baby fotoshoot Den Haag

Baby fotoshoot aan huis in het centrum van Den Haag

Op zaterdag 11 februari 2017 ben ik naar het centrum van Den Haag afgereisd om een lieve kleine baby op de foto te zetten. Zijn ouders heb ik een half jaar geleden nog gefotografeerd toen zijn moeder hoog zwanger was. Hoe leuk is het om dan de baby fotoshoot te mogen verzorgen. Toen ik bij dit jonge gezin thuis aankwam werd ik hartelijk ontvangen en kon ik direct kennis maken met deze vrolijke vriend. Amano is een baby die erg veel lacht en het continu naar zijn zin heeft. Ik heb natuurlijk meerdere baby's gefotografeerd en weet dat niet elke baby even gemakkelijk is om leuk op de foto te krijgen. Gelukkig was dit bij Amano absoluut geen probleem.

Nadat we een bakje koffie hadden gedronken en genoeg hadden bijgepraat over de bevalling en alle visite die ze achter de rug hadden, kon ik foto's gaan maken. Amano hadden we in de hoek van de bank tegen een aantal kussens aangezet. De tv stond aan en dat zorgde voor de nodige afleiding. Ik heb vooral mijn telelens gebruikt zodat de ouders op korte afstand hem aan het lachen konden krijgen. Dat zorgde voor hele leuke en sfeervolle babyfoto's. 

meer lezen 0 Berichten

Baby fotoshoot Zoetermeer Oosterheem

Baby fotoshoot in het centrum van Oosterheem in Zoetermeer

Op zondag 18 december 2016 ben ik naar het centrum van de wijk Oosterheem in Zoetermeer gereden om een pasgeboren kindje en zijn ouders op de foto te zetten. Ik was een aantal weken daarvoor benaderd door de vader met de vraag of ik als verjaardagscadeau voor de moeder een fotoshoot bij hun thuis wilde doen. Ik was die zondagmiddag nog beschikbaar en heb toen meteen een afspraak ingepland bij dit gezin thuis. 

Daar aangekomen werd ik hartelijk ontvangen en hebben we in de woonkamer eerst even kennis gemaakt en het gehad over het soort babyfoto's wat ik zou gaan maken. Ik heb meteen bekeken in welke kamer ik de kleine man zou gaan fotograferen en daar hebben we een aantal dingen aan de kant geschoven voordat ik kon beginnen. Met een pasgeboren baby is het altijd even passen en meten voordat de baby zijn draai heeft gevonden. Vaak willen ze van tevoren nog wat eten zodat ze lekker rustig worden en als we geluk hebben valt de kleine daarna in slaap. Dat maakt een baby fotograferen een stuk makkelijker en ook aangenamer voor zowel de fotograaf als de ouders.

meer lezen 1 Berichten

Newborn fotoshoot Oosterheem Zoetermeer

Complete newborn fotoshoot in de wijk Oosterheem Zoetermeer

Op zondag 13 november heb ik een pasgeboren baby gefotografeerd bij hem thuis in de wijk Oosterheem in Zoetermeer. Ik was door de moeder van de baby twee weken daarvoor benaderd met de vraag of ik zo snel mogelijk haar pasgeboren baby samen met haar en haar partner kon fotograferen. Deze zondag kwam voor ons allemaal goed uit. Ik ben tegen het eind van de ochtend naar hun huis gegaan. Ik ken de moeder nog van mijn middelbare school. Nadat we even wat gedronken en bijgepraat hadden ben ik naar de slaapkamer van de ouders gegaan om daar op het grote bed een aantal portretfoto's te maken van deze prachtige baby. Er kwam via de ramen aan de zijkant van de slaapkamer genoeg licht naar binnen om de baby mooi in beeld te krijgen. Het ging heel soepel en de baby werd door de ouders meteen afgeleid van mij als fotograaf. Hierdoor kreeg ik hele natuurlijk en vrolijke babyfoto's. 

Nadat ik genoeg portretfoto's had gemaakt heb ik de ouders één voor één met hun babytje bij het raam gezet om een paar familieportretten te schieten. Ook heb ik nog wat foto's van de moeder met de baby op het bed gemaakt toen de kleine lag te slapen.

meer lezen 1 Berichten

Portretfoto's Wassenaar strand

Portret fotoshoot bij het strand en de duinen in Wassenaar

Op zaterdag 27 augustus 2016 ben ik met twee hele leuke dames naar het strand van Wassenaar gereden. Ik had met één van de twee dames afgesproken om een fotoshoot van haar en één van haar beste vriendinnen te doen. Ze wilden graag een fotoshoot aan het strand en het liefst ook foto's in de duinen. Wel vroegen ze specifiek om een plek waar het niet al te druk was. Ik had toen voorgesteld om naar Wassenaarse Slag te gaan. Ik heb deze locatie voorgesteld omdat ik daar afgelopen zomer regelmatig ben geweest en weet dat het er meestal niet ontzettend druk is. Ook is de locatie erg mooi en zeer geschikt om op een warme zomerdag foto's te maken. 

Die zaterdag was het gelukkig prachtig weer! Vanuit Zoetermeer waren we er in een half uur/drie kwartier rijden. Nadat we de auto hadden geparkeerd zijn we eerst richting de duinen gelopen. Daar was het erg rustig en konden we ongestoord een aantal mooie portretfoto's schieten. Ik heb de twee dames op verschillende plekken in de duinen neergezet en omdat de zon volop scheen zijn daar hele vrolijke en kleurrijke foto's uitgekomen.

meer lezen 0 Berichten

Newborn fotoshoot Den Haag

Newborn fotoshoot in het centrum van Den Haag

Op 27 juli 2016 is er in Den Haag een prachtig nieuw kindje geboren genaamd Bodhan. Voor mij als newborn fotograaf een ideale gelegenheid om dit mooie mannetje te fotograferen bij de ouders thuis. Ik had met de vader afgesproken om op zaterdag 13 augustus langs te komen rond 12.00 uur. Zo konden we eerst even wat drinken en relaxen voordat ik met baby Bodhan aan de slag ging. Ik heb de ouders kort toegelicht wat de bedoeling was en dat we vooral lekker de tijd konden nemen voor het maken van foto's. 

We zijn nadat we rustig gekletst hadden even naar de eerste verdieping gelopen om de babykamer te bekijken. Ik zag meteen dat ik daar later op de middag al foto's van wilde nemen. Omdat het babybedje aan de overkant, in de slaapkamer van de ouders stond, hebben we die eerst terug gezet in de babykamer. Zo hadden we op het grote bed van de ouders de ruimte om daar te beginnen met het maken van foto's van de kleine man. Ik had de ouders gevraagd om het in de slaapkamer lekker warm te maken zodat de baby op zijn gemak zou zijn tijdens het maken van de newbornfoto's.

meer lezen 5 Berichten

Portret fotoshoot Zoetermeer Westerpark

Portretfoto's van twee Indonesische kinderen in Westerpark Zoetermeer

Op zondag 01 mei 2016 ben ik samen met twee kinderen genaamd Lunna en Rafi naar het Westerpark in Zoetermeer gegaan om ze samen op de foto te zetten. Ik had met hun moeder afgesproken om een aantal portretfoto's van de twee te maken en op zondag 01 mei kwam dat voor ons allemaal goed uit. 

De kinderen had ik ontmoet bij de ingang van het Westerpark en gelukkig scheen de zon volop. Perfect weertje voor een wandeling door het Westerpark om hele mooie foto's te maken op verschillende plekken. 

De kinderen hadden zelf geen idee wat ze ervan moesten verwachten en daardoor kon ik al portretfotograaf zelf de regie nemen. Gelukkig hadden de broer en zus het erg naar hun zin en dat zie je ook terug op sommige foto's. Het park lag er die middag erg mooi bij en het was ook nog eens extra rustig waardoor we veel ruimte hadden om mooie foto's te schieten. Ik heb tussen het maken van de foto's veel gepraat tegen de kinderen zodat ze op hun gemak waren en de foto's een relaxte uitstraling hebben gekregen. Ik kon goed zien dat deze twee kids lekker gek met elkaar kunnen doen en dat ze veelal op hun gemak zijn bij elkaar. Daardoor heb ik in een uur hele leuke foto's gemaakt.

meer lezen 0 Berichten

Portretfotografie 30 x PI Tour

Portretfoto's uit de 30 x PI tour van Def P in de Nirwana te Lierop

Op zaterdag 30 april 2016 was er in het kleine Brabantse plaatsje Lierop een optreden van verschillende rap artiesten. Dit was één van de shows uit de 30 x PI tour die georganiseerd is door niemand minder dan Def P. 

Def P zit inmiddels 30 jaar in het vak en wilde dit bezegelen met een tour door heel het land. Hij is bekend van de rapformatie 'Osdorp Posse' uit Amsterdam. In zijn shows bracht hij verschillende rap artiesten met zich mee zoals Das de Rijmmaniak, Spinal, Engel & Just en Mc Gyver. Veel toffe artiesten met een eigen sound en inspirerende teksten. Hiermee heeft Def P een strak voorprogramma neergezet waarmee de hele avond goed gevuld kon worden. Er kwamen verschillende mensen op de show af en de sfeer was relaxed en goed. Ook waren er verschillende dj's aanwezig die de artiesten voorzien hadden van dikke beats tijdens de shows. Backstage was het ook gezellig en kon je tussen de shows door een praatje maken met de artiesten. Zo heb ik die avond verschillende mensen leren kennen en veel nieuwe muziek gehoord. Voor mij was het een erg leuke en inspirerende avond die van begin tot eind goed in elkaar zat. Echte hiphop! 

 

meer lezen 0 Berichten

Portretfoto's Zoetermeer Westerpark

Portretfoto's van twee hartsvriendinnen in Zoetermeer Westerpark

Op vrijdag 11 maart heb ik een leuke portret fotoshoot gedaan in het mooie Westerpark te Zoetermeer. Ik was een aantal weken daarvoor telefonisch benaderd door Moreen met de vraag of ik 11 maart beschikbaar was voor een fotoshoot. Haar beste vriendin Fabienne was namelijk op 11 maart jarig en als verjaardagscadeau wilde Moreen met haar op de foto gaan. Ik was op vrijdag 11 maart beschikbaar om in de middag in anderhalf uur tijd een aantal mooie portretfoto's te maken van de dames en rond 13.00 uur hebben we ook afgesproken in het park. Moreen had Fabienne al ingelicht over de fotoshoot en beiden waren erg enthousiast om samen met mij door het park te wandelen en leuke foto's te maken.

Gelukkig zat die middag het weer ook echt mee en de zon scheen lekker. Het was ook niet heel erg koud dus perfect lente weer om een fotoshoot te doen. Daarnaast was het die middag vrij rustig in het park en hadden we met z'n drieën lekker de ruimte en tijd om op verschillende plekken in het park foto's te maken. 

meer lezen 1 Berichten

Babyfotograaf Den Haag

Newborn fotoshoot door babyfotograaf DOKOE Fotografie

 

Op zaterdag 13 februari 2016 ben ik bij een ontzettend leuk en jong gezin in Den Haag langs gegaan om een newborn fotoshoot te doen van hun pasgeboren zoontje Osyas. De moeder 'Mandy' had mij via mijn website gevonden en had via de mail contact opgenomen om een datum voor een fotoshoot aan huis te prikken. Zo gezegd, zo gedaan.

Toen ik bij de familie aankwam aan het begin van de middag werd ik hartelijk door Mandy ontvangen en heb ik eerst foto's gemaakt van de babykamer. De kleine man lag toen nog lekker in zijn bedje te slapen en daardoor kon ik rustig mijn gang gaan in zijn babykamer. Daarnaast kon ik meteen een paar leuke foto's maken van hem in zijn eigen bedje.

Het was die dag mooi weer en daardoor kwam er veel licht via de ramen naar binnen. Daardoor kon ik wat details in de babykamer en natuurlijk Osyas goed vastleggen. Ik heb daar gebruikt gemaakt van mijn portretlens en van mijn groothoeklens om de hele kamer in beeld te brengen.

meer lezen 1 Berichten

Portretfoto's Band Mayín Den Haag

Portretfotografie van band Mayín op het Binnenhof in Den Haag

Op zaterdag 10 oktober 2015 ben ik naar het centrum van Den Haag afgereisd om daar een korte fotoreportage te maken van de band Mayín uit Rotterdam. 

Ik was een paar dagen daarvoor benaderd door de toetsenist Joachim met de vraag of ik hun optreden in Den Haag die zaterdagmiddag wilde vastleggen. Natuurlijk vond ik dat meteen een goed idee en heb ik rond 14.30 uur afgesproken met de band om de laatste zaken nog kort door te nemen. 

Ik had de band nog niet eerder horen spelen en wist dus niet wat mij te wachten stond. Vanaf het eerste nummer was ik blij verrast! Hele aparte muziek dat een mix vormt tussen Alternatieve Pop en Psychodelic Folk. Het doet mij vooral denken aan muziek van London Grammar. De zangeres heeft echt een dijk van een stem en de 4 mannen zijn met hun verschillende instrumenten perfect op elkaar afgestemd. Ondanks dat ik foto's moest maken was ik ook aan het genieten van hun intrigerende songs en optreden.

meer lezen 1 Berichten

Portret fotoshoot Personal Trainer 

Portretfoto's personal trainer Chantino van Stay Healthy 24

Op 13 augustus 2015 ben ik laat in de avond richting de sportschool 'Fit All Day' te Meerzicht Zoetermeer gereden. Ik heb daar afgesproken met personal trainer en bootcamp instructeur Chantino, om een mooie portret fotoshoot van hem te doen. We hebben daar na 23.00 uur afgesproken omdat de sportschool toen dicht ging en we lekker de ruimte hadden om van alle nodige apparaten gebruik te maken voor de fotoshoot. 

Chantino had mijn fotowerk via Facebook gezien en had via mijn jongere broertje gevraagd of ik ook 1 op 1 fotoshoots doe. Daarna heb ik meteen per telefoon contact met hem opgenomen en een week later hadden we een afspraak staan. 

Toen ik binnen kwam in de sportschool hebben we eerst even officieel kennis gemaakt en kort doorgesproken wat precies zijn wensen zijn voor de portretfoto's. Nadat we alles afgestemd hadden zijn we meteen naar de eerste verdieping van de sportschool gelopen en begonnen met het maken van verschillende foto's.

meer lezen 1 Berichten

Baby Fotoshoot Zoetermeer

Fotoshoot van een pasgeboren baby in de zomer in Zoetermeer.

Op zondag 02 augustus 2015 ben ik naar een super leuk gezin in Zoetermeer gegaan om daar een korte fotoshoot te doen van hun pasgeboren zoontje. Hun zoontje was pas een paar maanden oud en omdat ze nog een paar leuke foto's wilden van de kleine man en met z'n drieën samen, ben ik daar langs gegaan om de fotoshoot te verzorgen. 

Gelukkig was het erg lekker weer buiten en was het daardoor binnen in huis ook lekker warm en kwam er genoeg licht naar binnen. Hierdoor kon ik op verschillende plekken in het huis een aantal mooie foto's maken en momenten vastleggen. De ouders heb ik ook tezamen met hun zoontje gefotografeerd zodat ze ook een leuke gezinsfoto konden inlijsten na de fotoshoot. 

Ik ben die dag begonnen met het fotograferen van een aantal leuke items uit de babykamer. Zo konden de ouders hun kleine jongen rustig aankleden voor de fotoshoot. 

meer lezen 1 Berichten

Newborn fotografie Den Haag

Babyfotografie van een newborn in Bezuidenhout te Den Haag

In februari 2015 is er in de mooie stad 'Den Haag' een prachtig nieuw kindje geboren in de wijk Bezuidenhout. Twee goede vrienden van mij hebben hun eerste kindje gekregen op een mooie winterdag. Twee weken nadat dit mooie jongetje geboren is ben ik samen met mijn vrouw en zoontje bij de familie thuis uitgenodigd om hem voor het eerst te zien en natuurlijk om een kleine fotoshoot te doen. 

We zijn daar op een rustige zaterdagmiddag aangekomen en hartelijk ontvangen door de moeder van het babytje. Na een half uur kwam ook de vader en tevens goede vriend van mij binnen. We hebben samen met wat andere vrienden daar lekker wat gegeten en gepraat over de bevalling en hoe het allemaal gegaan is. Een eerste kindje krijgen is natuurlijk spannend en iets heel nieuws voor twee jonge ouders. Gelukkig is alles goed verlopen en maken zowel het zoontje als de ouders het goed. 

Ik ben eerst begonnen met een aantal foto's nemen van de baby in zijn box terwijl hij rustig lag te slapen.

meer lezen 0 Berichten

Newborn Fotografie Zoetermeer

Newborn fotoshoot op een mooie winterdag in Zoetermeer

Op 16 februari 2015 is er weer een mooi wondertje ter wereld gekomen. Omdat ik de ouders al jaren ken en ook hun loveshoot en bruiloft heb gefotografeerd, ben ik wederom gevraagd een mooie fotoshoot te doen van hun pasgeboren zoontje 'Tyler'. 

Bij een newborn fotoshoot worden de foto's van de baby binnen de eerste weken na de geboorte geschoten omdat de baby dan nog veel slaapt en zich makkelijk laat fotograferen in verschillende houdingen. Dat maakt het voor zowel de ouders als de fotograaf een stuk makkelijker om tot mooie en kleurrijke foto's te komen.

Op zondag 8 maart ben ik met al mijn fotomateriaal naar het huis van Kim en Wouter gegaan om daar in 2-3 uurtjes een fotoshoot te doen van hun zoontje en ook een aantal gezinsfoto's met de ouders. De kleine man was gelukkig op zijn gemak en bij aankomst in hun huis heb ik eerst bijgepraat met de ouders en alvast mijn studio opgezet in hun woonkamer.

Toen ben ik de babykamer bovenin het huis gaan fotograferen. 

meer lezen 1 Berichten

Portretfoto's Music & Network

Portretfoto's van Music & Network in podiumcafé Boerderij Zoetermeer

Op vrijdag 07 november 2014 ben ik met mijn cameratas naar het podiumcafé van de Boerderij in Zoetermeer gereden om daar een aantal muzikanten en andere artiesten live te zien optreden. Ik was door een goede vriend van mij gevraagd de portretfoto's die avond vast te leggen. De organisatie die dit evenement laat plaatsvinden heet Music & Network en het is bedoeld om opkomende artiesten en entertainers een podium te bieden en hun werk te laten horen. Er waren die avond verschillende zangers, muzikanten, dj's, poëten en zelfs een cabaretier. Kortom, een ideale mix voor een gezellige avond met vrienden en entertainment. 

De avond verliep heel soepel en het café was goed gevuld met geïnteresseerd publiek om de artiesten te bewonderen en te ondersteunen. De sfeer was heel relaxed en gezellig en hierdoor konden de diverse artiesten met veel ruimte hun ding doen. Ik heb echt genoten van het jonge talent wat ik voorbij zag komen die avond en heb veel mooie platen geschoten van de artiesten en van het publiek.

meer lezen 0 Berichten

Babyfotoshoot kerstkaart Zoetermeer

Fotoshoot van een babytje voor een kerstkaart in Zoetermeer

Op zaterdag 30 november 2013 heb ik een super leuke en creatieve kerst fotoshoot gedaan in het centrum van Zoetermeer. Een goede vriend van mij had al een lange tijd het idee om een keer een leuke kerstkaart met daarop een foto van zijn kindje te sturen aan zijn familie en vrienden. Aangezien hij bekend was met mijn fotowerk en ik bij zijn vraag of ik dit wilde doen meteen 'Ja' antwoordde, hebben we op deze koude zaterdag afgesproken om in de ochtend de foto's te maken bij het gezin thuis. 

De kleine man hadden ze een ontzettende leuke outfit aangetrokken en gelukkig was hij precies oud genoeg (8,5 maand) om te kunnen zitten. De ouders hadden een hele hoop leuke kerstdecoraties en spullen verzameld om de fotoshoot zo compleet mogelijk te maken. 

Tijdens de fotoshoot hebben beiden ouders de kleine man zoveel mogelijk bezig gehouden en afgeleid zodat ik rustig mijn gang kon gaan om tot de perfecte foto te komen. Het eindresultaat is erg mooi geworden en zowel de ouders als ikzelf hebben er veel leuke en positieve reacties op gekregen.


meer lezen 3 Berichten

Familie Portretten Den Haag

Portretfoto's tijdens een familie fotoshoot in Den Haag

Op zondag 08 juli 2012 werd ik bij een voor mij bekend gezin gevraagd om een aantal mooie familieportretten te fotograferen. De moeder uit het gezin had mij al eerder gevraagd om foto's te maken van hun mooie momenten en toen ze die middag haar twee broers met aanhang bijeen hadden ben ik weer langs gekomen. We hadden in overleg besloten om de familieportretten boven in hun slaapkamer te maken omdat daar erg mooi licht vanuit het zijraam naar binnen scheen. Het was die dag half bewolkt en daarom vond ik het een goed idee om naast een groot raam de familie op een mooie witte stoel te plaatsen. Zo werden de gezichten van de zijkant belicht en dat vind ik vaak een mooi effect hebben op het eindresultaat. 

Het waren totaal 14 mensen waarvan 6 ouders en 8 kinderen in de leeftijd van een 8 maanden tot 10 jaar oud. Verschillende gezichten en leeftijden geeft tijdens een familie fotoshoot ook een gaaf effect omdat iedere persoon een eigen uitstraling en karakter heeft wat in een portret goed naar voren komt.

meer lezen 0 Berichten

Kinderfotografie Den Haag

Kinderfoto's gemaakt in de wijk Benoordenhout in Den Haag

Mijn vrouw werkte voorheen als au-pair bij een ontzettend leuk gastgezin in één van de mooiste wijken van Den Haag. Daar zorgde ze voor drie lieve kindjes, waarvan twee meisjes en een jongetje (pas geboren).

Vaak kwam ik in het weekend bij het huis van de familie langs en soms ging ik een dagje mee met mijn vrouw 'Gita' om haar te helpen met de kinderen. Op zaterdag 5 november 2011 was het de eerste dag dat ik mijn camera toevallig bij mij had en zo ben ik begonnen om leuke en speelse kinderfoto's te maken. Op die dag heb ik binnen in het grote huis van de familie wat professionele foto's gemaakt en zijn we vervolgens naar buiten gegaan om anderhalf uur in de speeltuin te gaan spelen.  

Jonge kinderen zijn voor mij altijd leuk om te fotograferen, vooral als ze in hun eigen omgeving zijn waar ze zicht thuis voelen. Dat zie je dan ook in de kinderfoto's terug die ik maak. Hele natuurlijke, warme en vrolijke foto's waarbij ik de mooiste momenten van de kinderen vast probeer te leggen. Ieder kind is uniek en juist dat wat je kind bijzonder maakt leg ik vast.

meer lezen 0 Berichten

Portretfotografie Den Haag

Portretfoto's genomen in het Haagse bos middenin de herfst

Op zondag 30 oktober 2011 ben ik samen met mijn vrouw een wandeling gaan maken in het prachtige Haagse bos. Vanuit het huis waar ze werkte in de wijk Benoordenhout, zijn we aan het eind van de middag richting het bos gelopen. De zon scheen en hing laag aan de horizon rond 16.00 uur in de middag. Een prima tijdstip voor een wandeling en om wat leuke portretfoto's te maken van mijn partner.

Via de hoofdingang aan de kant van het Malieveld zijn we het bos binnen gefietst en zijn we een stuk doorgereden waar we onze fiets bij een brug neer konden zetten. Eerst hebben we een aantal foto's gemaakt op een bankje en hebben we samen genoten van de prachtige herfstkleuren van de bladeren die op de grond lagen. Er waren die dag weinig mensen in het bos en hierdoor konden we echt genieten van de rust. Ook was het erg lekker weer en doordat er weinig tot geen wind waaide konden we zonder jas door het park wandelen.

meer lezen 0 Berichten