Kinderfotografie Den Haag

Kinderfoto's gemaakt in de wijk Benoordenhout in Den Haag

Mijn vrouw werkte voorheen als au-pair bij een ontzettend leuk gastgezin in één van de mooiste wijken van Den Haag. Daar zorgde ze voor drie lieve kindjes, waarvan twee meisjes en een jongetje (pas geboren).

Vaak kwam ik in het weekend bij het huis van de familie langs en soms ging ik een dagje mee met mijn vrouw 'Gita' om haar te helpen met de kinderen. Op zaterdag 5 november 2011 was het de eerste dag dat ik mijn camera toevallig bij mij had en zo ben ik begonnen om leuke en speelse kinderfoto's te maken. Op die dag heb ik binnen in het grote huis van de familie wat professionele foto's gemaakt en zijn we vervolgens naar buiten gegaan om anderhalf uur in de speeltuin te gaan spelen.  

Jonge kinderen zijn voor mij altijd leuk om te fotograferen, vooral als ze in hun eigen omgeving zijn waar ze zicht thuis voelen. Dat zie je dan ook in de kinderfoto's terug die ik maak. Hele natuurlijke, warme en vrolijke foto's waarbij ik de mooiste momenten van de kinderen vast probeer te leggen. Ieder kind is uniek en juist dat wat je kind bijzonder maakt leg ik vast.

Professionele Kinderfoto's met oog voor detail

Toen ik voor het eerst mijn professionele fotocamera te voorschijn haalde in het huis waar mijn vrouw werkte, merkte ik dat vooral het middelste kindje, die toen nog echt een peutertje was, mijn camera het meest interessant vond. Van haar heb ik die dag ook de meeste foto's gemaakt. Dit kindje is absoluut niet bang voor een grote camera en is naar mijn mening ook ontzettend fotogeniek. Dat zie je ook terug in de foto's die onderaan de pagina zullen volgen. 

Doordat ik zo gemakkelijk kinderfoto's van haar kon maken, heb ik voor de familie met enige regelmaat verschillende opdrachten mogen doen. De moeder van het gastgezin is nadat ze deze foto's gezien heeft, meteen onder de indruk geraakt van mijn werk en stijl en heeft mij in de jaren die volgden op veel momenten ingehuurd voor opdrachten. De kinderen stonden in die opdrachten altijd centraal en zo heb ik bijvoorbeeld kerstfoto's gemaakt, een doop plechtigheid vastgelegd en natuurlijk diverse familiefoto's.  


In de foto's die hieronder volgen heb ik geprobeerd een zo natuurlijk mogelijk beeld te geven van de kinderen en hun omgeving. Doordat de kinderen in de speeltuin vrij rond kunnen rennen en bewegen is het soms even wat meer moeite doen om de perfecte foto vast te kunne leggen. Gelukkig hadden we die dag de tijd om rustig aan te doen en kon ik ook de tijd nemen om te zoeken naar mooie shots en leuke kinderfoto's. Ook heb ik het oudste kindje uit de familie een paar keer vastgelegd en heb ik in de speeltuin nog een paar andere kindjes gefotografeerd. Bekijk hieronder het resultaat:

 

Wil je meer weten over mijn kinderfotografie en wat de mogelijkheden voor jouw kind(eren) zijn, klik dan op onderstaande buttons voor meer informatie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0