Familiefotografie Den Haag

Familiefoto's gemaakt tijdens doop in kerk Benoordenhout

Op maandag 09 april 2012 werden er in een kerk in de wijk Benoordenhout in Den Haag een aantal kinderen gedoopt. Het was die dag ook tweede paasdag, dus een prima dag om met de hele familie een doop plechtigheid bij te wonen. Toevallig ken ik een hele leuke familie uit deze wijk en wilden ze hun pasgeboren zoontje laten dopen. Ze hebben mij toen gevraagd op deze bijzondere dag aanwezig te zijn als hun persoonlijke fotograaf. Een hele eer moet ik zeggen om zoiets van dichtbij meegemaakt te kunnen hebben en vooral vanachter mijn camera.

De plechtigheid is begonnen aan het eind van de ochtend. Voor die tijd was ik al bij de familie thuis aanwezig om even een paar mooie foto's te maken van de moeder en haar eigen moeder (één van de oma's). Ook kon ik kennis maken met de rest van de familieleden en heb ik rustig al mijn spullen klaargelegd voor het moment dat we naar de kerk zouden gaan.

Iedereen was heel netjes en feestelijk aangekleed en er heerste een gezellige maar ook gespannen sfeer onder de mensen.

 

Nadat alle familieleden gereed waren om te vertrekken richting de kerk, ben ik bij de vader in de auto gestapt om zo op tijd te arriveren voor de doop plechtigheid. De kerk was al aardig vol en iedereen was druk bezig om een mooi plekje te zoeken in de kerk. De kinderen die gedoopt werden zaten met hun ouders voorin de kerk, waar ook de tafel was opgesteld waarboven de kinderen gedoopt zouden worden. De pastoor nam de microfoon toen alle mensen aanwezig waren en begon de dienst met een aantal mooie woorden over pasen en wat het paasfeest eigenlijk betekent. Dit deed hij omdat er ook veel kinderen aanwezig waren die misschien nog niet precies weten waar het paasfeest over gaat.

 

Daarna konden de ouders naar voren komen om hun kindje dat gedoopt zou worden voor te stellen aan de aanwezigen. Vervolgens werden er liedjes gezongen en konden er verschillende kinderen naar voren komen om kaarsen aan te steken met de pastoor samen. 

Nadat alle kinderen een kaars hadden aangestoken, konden de jongens en meisjes weer bij hun familie gaan zitten zodat de pastoor het woord kon nemen en de ouders één voor één met hun kind naar voren konden komen. Vijf kinderen werden door de pastoor die dag gedoopt wat voor mij als fotograaf hele mooie en warme familiefoto's heeft opgeleverd.

 

Tot slot heeft de pastoor de ouders nog persoonlijk bedankt en ben ik weer terug gegaan naar het huis van de familie. Daar hebben we nog een aantal leuke familiefoto's gemaakt en lekkere broodjes en hapjes gegeten. Daarna ben ik weer terug naar huis gegaan om de mooiste foto's van de dag uit te zoeken en te bewerken achter de computer. Een aantal foto's van deze bijzondere dag zijn uitvergroot en hangen nu in het huis van de familie, wat ik echt bijzonder vind om terug te zien.

 

Een kleine fotoreportage van de dag kan je hieronder bekijken en je bent natuurlijk vrij om mij een bericht te sturen of om een reactie achter te laten.

 

Voor meer informatie over familiefotografie en de prijzen kan je op de links hieronder klikken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0