Familie Portretten Den Haag

Portretfoto's tijdens een familie fotoshoot in Den Haag

Op zondag 08 juli 2012 werd ik bij een voor mij bekend gezin gevraagd om een aantal mooie familieportretten te fotograferen. De moeder uit het gezin had mij al eerder gevraagd om foto's te maken van hun mooie momenten en toen ze die middag haar twee broers met aanhang bijeen hadden ben ik weer langs gekomen. We hadden in overleg besloten om de familieportretten boven in hun slaapkamer te maken omdat daar erg mooi licht vanuit het zijraam naar binnen scheen. Het was die dag half bewolkt en daarom vond ik het een goed idee om naast een groot raam de familie op een mooie witte stoel te plaatsen. Zo werden de gezichten van de zijkant belicht en dat vind ik vaak een mooi effect hebben op het eindresultaat. 

Het waren totaal 14 mensen waarvan 6 ouders en 8 kinderen in de leeftijd van een 8 maanden tot 10 jaar oud. Verschillende gezichten en leeftijden geeft tijdens een familie fotoshoot ook een gaaf effect omdat iedere persoon een eigen uitstraling en karakter heeft wat in een portret goed naar voren komt.

De mooiste portretfoto's van je familie 

Toen ik bij de familie binnen kwam heb ik eerst de slaapkamer van de ouders gereed gemaakt voor de fotoshoot. Ik heb vooral gebruik gemaakt van de aanwezige materialen zoals de witte stoel, de raam aan de zijkant van de kamer en de blauwe achtergrond van de muur. Vervolgens heb ik de camera klaar gezet en op de juiste manier ingesteld. Ik heb per gezin gevraagd of ze één voor één met hun eigen kinderen naar boven wilden komen zodat het niet te druk was voor het maken van de portretfoto's. De ouders konden zelf assisteren bij het afleiden van hun eigen kinderen zodat ik in een paar foto's per persoon tot een goed resultaat kwam. De familie heeft van de foto's een klein album laten maken voor de opa's en oma's. Ontzettend leuk natuurlijk!

 

Ben je na het lezen van deze pagina en het zien van mijn fotowerk geïnteresseerd geraakt om meer informatie te lezen over het maken van familie portretten, wil je meer over mijn prijzen weten of direct contact opnemen? Klik dan op één van de knoppen hieronder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0