Reisfotografie Griekenland

Reisfoto's van het prachtige eiland 'Kreta' in september 2013

Eind september 2013 ben ik met één van mijn beste vrienden twee weken op vakantie geweest. We hadden besloten om er een strandvakantie van te maken en zo kwamen we via verschillende websites uit bij het mooie eiland Kreta op Griekenland. 

We hebben een reis geboekt inclusief vlucht en hotel waarbij we ongeveer op 10 minuten loopafstand van de boulevard van de badplaats 'Chersonissos' zaten. Voor ons als jonge gasten ideaal om in het naseizoen nog lekker te genieten. Traditioneel Grieks eten, vriendelijke mensen, leuke uitgaansgelegenheden en vooral heerlijk weer. Kortom, een topvakantie!

Nadat we op het vliegveld van Heraklion geland waren rond 12.00 uur in de middag, werden we met een bus binnen een uur naar ons hotel gebracht. Het was al ontzettend warm en bij ons hotel werden we hartelijk ontvangen door de gastheer. Vervolgens zijn we naar onze kamers gewezen en hebben we onze koffers uitgepakt. Natuurlijk meteen onze zwembroeken aangetrokken en een frisse duik genomen in het mooie zwembad.


Nadat we ons hadden opgefrist aan het zwembad hebben we een heerlijke clubsandwich besteld en hebben we 3 uurtjes in de zon gezeten om alvast een beetje bruin te bakken. We besloten om de eerste avond in ons hotel te eten om daarna het uitgaansleven van Chersonissos te ontdekken. Daar waren veel leuke kleine barretjes en clubs waar gezellige muziek werd gedraaid en veel jongeren aan het feesten waren. We hebben de eerste avond leuke mensen ontmoet en hebben tot in de vroege uurtjes gefeest aan de boulevard.

 

De eerste week zijn we veel aan het strand geweest en hebben we ook rustig bij ons zwembad gezeten. We hadden de tweede dag van een aantal andere Nederlanders een leuke tip gekregen om in de avond echte Griekse tapas te proberen bij een klein restaurant genaamd 'David Vegera' in het dorp Piskopiano. Nadat we daar een eerste keer hadden gegeten waren we meteen verkocht. Echt heerlijke tapas gerechten voor nog geen 15 euro per persoon. Blijkbaar waren wij niet de enigen die dit authentieke restaurant ontdekt hadden, want er stond rond 19.00 uur een lange rij mensen voor de deur.

Ook zaten er tegenover het restaurant een aantal Griekse oudjes die af en toe de keuken van het restaurant ingingen om iets lekkers uit de keuken mee te pikken. Echt prachtig om de bevolking zo met elkaar betrokken te zien zijn. We hebben tijdens onze vakantie nog een aantal malen bij David Vegera gegeten en ik kan het ook iedereen die een keer naar Chersonissos gaat aanraden.

 

In de tweede week wilden we wat meer van het eiland ontdekken en hebben we beiden een scooter gehuurd om een stuk door de bergen van Kreta te rijden en echte ouderwetse Griekse dorpjes te bezichtigen. Voor mij als fotograaf een heerlijke trip waar ik veel mooie foto's heb kunnen maken. De bergen van Kreta zijn heel rustig en uitgestrekt, waar je veel brede wegen hebt en met een scooter, motor of auto een prima tour kunt maken als je daar op vakantie bent. We hadden van onze buurman in het hotel een interessante kaart gekregen waar leuke routes op beschreven stonden. Tijdens onze tour hebben we één van de routes gevolgd en zijn op veel leuke plekken beland.

 

Hieronder heb ik een kleine fotoreportage gemaakt van onze vakantie en je bent altijd vrij om een bericht achter te laten of contact met mij op te nemen.


Reactie schrijven

Commentaren: 0